ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αποκάλυψε ο Καρατζαφέρης για τον «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξίας», τις συνεργασίες και τους ψηφοφόρους της ΧΑ

Για τις ζυμώσεις στο χώρο της Κεντροδεξιάς και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ο «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς με συνιστώσες».

 

 

Υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ενσωματωθούν στη Χρυσή Αυγή όσοι αγανάκτησαν και εντάχθηκαν κάποια στιγμή εκεί», ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η σχέση μας είναι όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο» είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5, τόνισε ότι δημιουργείται ένας πυρήνας ομόδοξων ανθρώπων. «Όποιος θέλει, προσέρχεται, καταθέτει τη δική του προσπάθεια για να μην αφήσουμε τη χώρα να κατρακυλάει εκεί που κατρακυλάει» είπε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας κύκλος συζητήσεων. «Το ρόλο του playmaker τον έχει αναλάβει ο Τάκης Μπαλτάκος και εν συνεχεία θα υπάρξουν ανακοινώσεις, όπως επιβάλλεται. Τώρα είναι ένας κύκλος διαβουλεύσεων».

«Μιλάμε για έναν σχηματισμό, κάποιου ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς, τηρουμένων των αναλογιών και της σοβαρότητας. Βεβαίως θα έχει συνιστώσες. Η Δημοκρατία απαιτεί ο καθένας να έχει μία άποψή του, αρκεί να έχεις ένα συνδετικό κρίκο σε κρίσιμα και σοβαρά θέματα και να μην επιλέγει ο καθένας τις ελεύθερες τουφεκιές» τόνισε.

Για το προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της ΧΑ

Ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ενσωματωθούν (στη Χρυσή Αυγή) κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι αγανάκτησαν κάποια στιγμή, ενοχλήθηκαν κάποια στιγμή και πέρασαν από εκεί, (δεν θα επιτρέψουμε) να ενσωματωθούν σε αυτό που περιγράφει ως ναζιστικό μόρφωμα. Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα και δικαίωμα εκείνοι να αντιληφθούν ότι η πολιτική γίνεται μέσα σε συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό τόξο».

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Όχι, έλεος! Έλεος! Δεν θα αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε να αλλοιωθεί, ο χαρακτήρας 500.000 Ελλήνων, όχι, αυτό είναι εγκληματικό, δεν θα τους σπρώξουμε εμείς στην αγκαλιά αντιλήψεων εξωκοινοβουλευτικών, όχι, εμείς θα προσπαθήσουμε και πρέπει να τους κάνουμε να αντιληφθούν την ωμή πραγματικότητα… » πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο…! Δεν (γίνεται), είναι άλλος κόσμος, μην ψάχνετε τώρα για επιμέρους συμμαχίες, τύπου ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας άλλος κόσμος. Θα κάνουμε ένα κόμμα, το οποίο θα έχει ως στόχο να επιστραφεί η εθνική κυριαρχία. Εκεί ήμουν, εκεί παραμένω, είμαι έντονα ευρωσκεπτικιστής».