ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα η απόφαση για την εξεταστική επιτροπή

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια της βουλής προκειμένου να αποφασίσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν «πυρά» για μία σειρά θεμάτων, τόσο στις πρωτολογίες τους όσο και στις δευτερολογίες τους, με τον πρωθυπουργό να προκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας μάλιστα ότι «αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός». Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής».

Νωρίτερα, σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Σας έχουν καταγγείλει πρώην συνεργάτες σας Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και Βαρουφάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι επί Ρουμπάτη η ΕΥΠ λειτουργούσε και κατά της κυβέρνησής μας».

Ωστόσο, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Γιάννης Πανούσης διέψευσαν ότι έκαναν καταγγελία ότι παρακολουθούνταν. Οι δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν δηλώσεις στις οποίες σημειώνουν ότι ουδέποτε έκαναν σχετική καταγγελία.