ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη μετά την παύση της ποινικής διώξης του Ηλία Κασιδιάρη για το «χαστούκι»

Βγαίνοντας από το δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, εξήγησε πως μπορεί η κατηγορία να εξέπεσε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε αθώος. "Αθώος δεν είναι και δεν ακούστηκε" σημείωσε.

Η κα. Κανέλλη εξήγησε πως προχώρησε στη νομική διαδικασία μετά από αρκετό καιρό, "όταν άρχισε να χύνεται αίμα" όπως ανέφερε συγκεκριμένα. Για το λόγο αυτό και εφόσον η κατηγορία από σοβαρή σωματική βλάβη, μετετράπη σε απλή σωματική βλάβη εξέπεσε. "

"Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση κι αυτός είναι ο λόγος που δεν καταδικάστηκε για απλή σωματική" σημείωσε υπερτονίζοντας για μια ακόμη φορά πως η απόφαση δεν ήταν αθωωτική.

Τα βέλη της εξαπέλυσε όμως η βουλευτής έμμεσα και εναντίον της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της τελευταίας για μη νόμιμες ψηφίσεις νόμων στην προηγούμενη Βουλή, εφόσον δεν παρίσταντο σε αυτές οι προφυλακιστέοι βουλευτές της ΧΑ.

"Κάνω έκκληση σε όλους! Τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Κι επειδή το κλίμα γίνεται εξαιρετικά τυπικό. Τόσο τυπικό ώστε να αναρωτηθούμε αν θα αποφασίζουμε στη Βουλή ορθά χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, 'Ζωή σε λόγου μας'."

Η Λιάνα Κανέλλη συμπλήρωσε τέλος πως "το ζήτημα της ΧΑ και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού και όχι στα δικαστήρια"