ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λένε τα γαλλικά μέσα για «παρένθεση Τσίπρα» και τον «έλληνα Μακρόν»

Απεικονίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να σφίγγει το χέρι των πυροσβεστών στο Μάτι Αττικής, η γαλλική εφημερίδα «Liberation» υπογραμμίζει την έντονη δυσφορία των Ελλήνων για τους ανθρώπους που χάθηκαν από την φονική πυρκαγιά πριν από ένα χρόνο.
«Οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει την τραγωδία που αποκρυσταλλώνεται ως συσσωρευμένη απογοήτευση γύρω από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Απογοήτευση που αναμένεται να εκφραστεί στις εκλογές της Κυριακής  κλείνοντας την παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ, του πρώτου αριστερού κόμματος που βρέθηκε στην εξουσία», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, το πορτρέτο του Κυριάκου Μητσοτάκη σκιαγραφεί το γαλλικό ραδιόφωνο του France Ιnter σε άρθρο του με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο: «Ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βασιλιάς της μεσαίας τάξης και φαβορί να αντικαταστήσει το Τσίπρα».
Στο άρθρο αναφέρεται ότι με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η Ελλάδα αναμένεται να αλλάξει κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Θυμίζει ότι πρόκειται για γόνο πολιτικής δυναστείας στην Ελλάδα και επικεφαλής του κόμματος της ΝΔ.
Κάνει αναφορά στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πρωθυπουργό την περίοδο 1990-1993, υπενθυμίζοντας ότι πέθανε πριν από λίγα μόλις χρόνια. «Υπήρξε μια σημαντική φιγούρα στις τάξεις της ελληνικής κεντροδεξιάς» τονίζει, ενώ αναφέρεται και στην Ντόρα Μπακογιάννη όπως και στον Κώστα Μπακογιάννη, περιφερειάρχη και επόμενο δήμαρχο Αθηναίων.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πολιτική στο αίμα του» σχολιάζει το άρθρο και συνεχίζει αναφέροντας ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας «τελειοποίησε την εικόνα του μεταρρυθμιστή». Αναφέρεται μάλιστα και σε αυτό που σχολιάζουν αρκετοί στην Ελλάδα, ότι πρόκειται για τον «Έλληνα Μακρόν».