ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Bloomberg αποκαλύπτει τι είπε η Μέρκελ σε Τσίπρα πριν απο το Eurogroup

Η καγκελάριος εξήγησε στον έλληνα πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα αυτό που ένας άνθρωπος του γραφείου της αποκάλεσε «πραγματικότητα».

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να φτάσουμε στην απαιτούμενη συμφωνία προκειμένου να επιβιώσει η Ελλάδα και η Γερμανία δεν επρόκειτο να κάνει πίσω, φέρεται ότι είπε η κ. Μέρκελ στον Α. Τσίπρα στην 50λεπτη συνομιλία που είχαν στις19 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup.

Ο Τσίπρας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είχαν κοινό συμφέρον να βρουν μια αμοιβαία επωφελή λύση. Και την επόμενη ημέρα, ο υπουργός Οικονομικών έκλεισε τη συμφωνία στο Eurogroup.

Ένα μήνα στην εξουσία, ο Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης έχουν εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό τις υποσχέσεις με τις οποίες εκλέχθηκαν, έχουν ενοχλήσει τους εταίρους τους στην Ευρωζώνη και έχουν πυροδοτήσει αμφιβολίες για τις προθέσεις τους, αναφέρει το Bloomberg.

Και προσθέτει: Ως αντάλλαγμα, πήραν μία επέκταση του προγράμματος κατά τέσσερις μήνες και τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν ξανά στο χείλος της οικονομικής αβύσσου πριν να τελειώσει το πρώτο εξάμηνο του 2015.