ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το… επετειακό μήνυμα Μητσοτάκη στους ανεμβολίαστους

«Η Δημοκρατία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ. Έμεινε όρθια απέναντι στα κύματα του λαϊκισμού» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα για την επέτειο των 47 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε,  στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης και άρνηση στο εμβόλιο σημαίνει άρνηση στην υγεία.

Σε μια περίοδο που ο έλεγχος της πανδημίας αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η «προσωπική συμπεριφορά αναδεικνύεται σε καταλύτη της κοινωνικής επιτυχίας, το μήνυμα είναι σαφές: Συνεπής πολίτης είναι ο εμβολιασμένος πολίτης».

Εστιάζοντας στην προβλεπόμενη ανάκαμψη μετά την πανδημία, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως  το «τέλος της πανδημίας θα σημάνει την αρχή μιας νέας ευημερίας. Αυτής, που θα φέρει το Σχέδιο »Ελλάδα 2.0», αυξάνοντας την απασχόληση και τον δημόσιο πλούτο της χώρας».

Ειδική αναφορά έκανε στη σεναριολογία γύρω από τα εμβόλια και τους αρνητές των εμβολίων: «Όταν οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κορωνοϊός χτυπά, πλέον, μόνον τους ανεμβολίαστους, δεν υπάρχει χώρος για διπρόσωπες τοποθετήσεις. Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία. Και οι ψεύτικοι φόβοι ανήκουν σε ψεύτικους κόσμους».