ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το…λάθος στα ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων, που τους έκανε να τρέχουν τελευταία στιγμή!

Έτρεχαν τελευταία στιγμή λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης…

Με λάθη στα ονόματα των υποψηφίων της Δωδεκανήσου, έστειλε τα ψηφοδέλτια το κόμμα της Ένωσης Κέντρου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και να ζητηθεί η αντικατάστασή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ» το λάθος έγινε από τα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα, το οποίο έστειλε στη Ρόδο για όλο το νομό Δωδεκανήσου 150.000 ψηφοδέλτια με λάθη στη σειρά των ονομάτων των υποψηφίων.

Αμέσως εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους της περιφέρειας που κάνουν πάντα έλεγχο στα ψηφοδέλτια των κομμάτων με βάση την προκήρυξη του Αρείου Πάγου και ενημερώθηκε η Ένωση Κεντρώων.

Το λάθος διαπιστώθηκε την Τρίτη και αφού είχε λήξει η προθεσμία για την αποστολή των ψηφοδελτίων, ενώ σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κόμμα ήταν και το τελευταίο που είχε απομείνει. Όπως έγινε τελικά γνωστό, τα λάθος ψηφοδέλτια αντικαταστάθηκαν με σωστά που στάλθηκαν από το κόμμα το οποίο γνωρίζοντας την ιδιομορφία της περιοχής μας έστειλε απευθείας τα ψηφοδέλτια στην Κω και την Κάλυμνο.

Τα υπόλοιπα έφτασαν στη Ρόδο και ξεκίνησε η διάθεσή τους για να αντικατασταθούν τα λανθασμένα, ενώ ενημερώθηκαν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Οι υπάλληλοι της περιφέρειας θα στείλουν σήμερα με κάθε πρόσφορο μέσο τα ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων στα υπόλοιπα νησιά ( η Ρόδος έχει καλυφθεί) ώστε να μεταφερθούν στα εκλογικά τμήματα.
Εξάλλου σήμερα θα φύγουν και οι τελευταίοι εκλογικοί σάκοι, με προορισμό τη Μεγίστη.

Σημειώνεται τέλος ότι στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα απασχοληθούν με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών 30 υπάλληλοι για το νομό Δωδεκανήσου έναντι 35 στις εκλογές του Ιανουαρίου.

 

πηγή: rodiaki.gr