ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τραυματική εμπειρία η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ»

Με επίδικο τις συμμαχίες και χαρακτηρίζοντας «τραυματική εμπειρία» τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής και πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία πρόσκειται στην τάση των «53».

Ενόψει των συνεργασιών -με πρώτο σταθμό τις αυτοδιοικητικές εκλογές- και των ανοιγμάτων που επιδιώκει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Χριστοδουλοπούλου χτύπησε καμπανάκι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χωρίς όρους στα ψηφοδέλτια θα είναι fake η νίκη. Απαιτείται να δούμε ποια προσόντα, ποιες ιδιότητες έχουν οι υποψήφιοί μας. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ανθρώπους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με όσους ανέχονται ρατσιστικές αντιλήψεις, που δεν σέβονται τον κοινωνικά αδύναμο». 

Εθεσε μάλιστα ρητορικά το ερώτημα: «Μπορείς να κατεβάσεις δήμαρχο που είναι εναντίον των προσφύγων; Όχι να κοιτάμε τις περσόνες που θα εξασφαλίσουν νίκη για τον εαυτό τους».

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου στο τέλος της τοποθέτησής της σημείωσε ότι «δεν έχουμε αποφασίσει πώς θα διεκπαιρεώσουμε πολιτικές συμμαχίες», για να προσθέσει ότι «είναι σημαντικό γιατί βγαίνουμε με μια τραυματική εμπειρία από τους ΑΝΕΛ και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει», καλώντας τα όργανα του κόμματος να πουν τη γνώμη τους και στο τέλος να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις.

iefimerida.gr