ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Aν μπορούσε η Δεξιά θα έβγαζε την Κρήτη από τον χάρτη»

Σε κλίμα ενθουσιασμού με μαντινάδες και ρακές υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα οι κάτοικοι στο Κολυμπάρι και τις Μουρνιές Χανίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επιφωνήματα, από κατοίκους που είχαν βγει στους δρόμους των δύο χωριών απ’ όπου πέρασε και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε αρχικά το Κολυμπάρι, έφτασε στο καφενείο πάνω από το λιμάνι, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Καλωσορίζουμε τον αρχηγό της Δημοκρατικής Παράταξης», «Σε ένα τρίμηνο τα έκαναν μαντάρα», «Περιμένουμε την επόμενη νίκη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της υποδοχής του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε, δε, τους Κρητικούς «να πάρετε την τύχη της προοδευτικής παράταξης όπως η Κρήτη έκανε από τα χρόνια του Βενιζέλου μέχρι σήμερα».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ένας από τους παριστάμενους του είπε μια μαντινάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Τη συμφωνία των Πρεσπών πολλοί κατηγορούνε. Και δα να μην καταργηθεί πολλοί παρακαλούνε».

Ο κ. Τσίπρας, αφού απάντησε σε ερωτήματα για τα προβλήματα της Κρήτης, κατά τον διάλογο που είχε με τους παριστάμενους, αναφέρθηκε μετά από σχετικές ερωτήσεις, στο θέμα της ψήφου των ομογενών Ελλήνων. Εκτιμώντας την κατάσταση ανέφερε πως στην κυβέρνηση πέφτουν στο λάκκο που έσκαψαν και πρόσθεσε πως «στόχος της Δεξιάς χρόνια τώρα είναι η αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Αν μπορούσαν να βγάλουν την Κρήτη από τον εκλογικό χάρτη θα το έκαναν», είπε σχετικά με τις κυβερνητικές τελευταίες ενέργειες, εξηγώντας ότι πάντοτε ο βασικός όγκος των ψηφοφόρων κινείται στον χώρο της προοδευτικής παράταξης. «Έμπλεξαν τώρα όμως. Προβλέπω ότι πάλι η κυβέρνηση θα αλλάξει θέση», κατέληξε.