ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ανέμελος πρωθυπουργός, εντός και εκτός Ελλάδας ο Μητσοτάκης

Ως έναν ανέμελο πρωθυπουργό τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος περιέγραψε τον Κυριάκος Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας που το πρωί κατακεραύνωσε τον πρωθυπουργό διότι όπως είπε ενορχήστρωσε την εις βάρος του επίθεση για το εξοχικό σπίτι που νοικιάζει λέγοντας πως «βίλα είναι το σπίτι Μητσοτάκη στην Τήνο μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο» μιλώντας στους βουλευτές του εστίασε την κριτική του στις αποφάσεις του Συμβουλίου των Ευρωπαίων ηγετών για την Τουρκία.

«Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν να βγήκε σήμερα από άλλη Σύνοδο Κορυφής. Μάλλον το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι η χώρα εισέπραξε σήμερα μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές ήττες των τελευταίων δεκαετιών, αλλά ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δείχνει να μην καταλαβαίνει πού πατά και πού βρίσκεται» σχολίασε. Συνέχισε δε λέγοντας πως ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται «ανέμελος στην Ελλάδα απέναντι στην πανδημία, ανέμελος και στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία και την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων» για να υπογραμμίσει το γεγονός πως ο Ερντογάν μίλησε για λογικές χώρες της ΕΕ που απέτρεψαν τις κυρώσεις και ότι υπάρχουν δικαιώματα της Τουρκίας που ήρθε η ώρα να της δοθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην εισήγησή του είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό ψεύτικο και προκλητικό καθώς εν μέσω πανδημίας μειώνει τις δαπάνες για την υγεία και συγχρόνως προβλέπει αυξημένα έσοδα από τη φορολογία των πολιτών αν και γνωρίζει ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αδυναμία να αντεπεξέλθει οικονομικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στα πιο κρίσιμα ζητήματα της περιόδου, δηλαδή στην διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας και τόνισε πως η Ελλάδα τον τελευταίο μήνα έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε θανάτους σε σχέση με τον πληθυσμό και συγχρόνως δεν κατάφερε να στηρίξει επαρκώς εργαζόμενους και επιχειρήσεις καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο . Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ιδεοληπτική και χωρίς ενσυναίσθηση του δράματος των πολιτών γι’ αυτό και οδηγεί τη χώρα σε διαρκή κρίση κοινωνικής συνοχής με ραγδαία μείωση του εισοδήματος , αύξηση της ανεργίας, λουκέτα σε επιχειρήσεις και κοινωνικές ανισότητες.