ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η μεγάλη αδυναμία είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας – Δεν αρκεί να χειροκροτούμε τους υγειονομικούς

«Η μεγάλη αδυναμία είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα υγείας που ιδίως τα μνημονιακά χρόνια συρρικνώθηκε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Μάλιστα, επισήμανε ότι «χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Στηρίζουμε δεν σημαίνει και σιωπούμε. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαν εφοδιαστεί όλα τα νοσοκομεία με υλικό, το οποίο υπάρχει στη μαύρη αγορά και να είχαν προχωρήσει σε προσλήψεις. Αυτές που είχαμε εξαγγείλει, είχαν παγώσει από τη σημερινή κυβέρνηση».

«Δεν αρκεί να χειροκροτούμε τους υγειονομικούς. Πρέπει να τους στηρίξουμε. Πρέπει να γίνουν τεστ κυρίως για τα αβοήθητα περιστατικά. Είχαμε δύο ανθρώπους πέθαναν στα σπίτια τους γιατί ο ΕΟΔΥ τους είπε να μείνουν εκεί», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Επί της αρχής είναι σωστό να λέει κανείς ότι δεν είναι τώρα η ώρα για να λογαριαστούμε. Δεν θα ξεχάσει κανείς τα «Γερούν γερά», την ώρα μια άλλης κρίσης. Η Ευρώπη μπαίνει στη μεγαλύτερη ύφεση από τον πόλεμο και μετά. Θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι εθνικό μας καθήκον να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα έχει μαξιλάρι ασφαλείας. Πρέπει μέρος του να χρησιμοποιηθεί».

«Είναι άλλο πράγμα η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων. Αυτά κάποια στιγμή θα τα πληρώσουν οι επιχειρήσεις. Εμείς λέμε 14 δισ. ζεστό χρήμα, επειδή έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, χωρίς να αυξήσουμε ούτε ευρώ από το χρέος μας», πρόσθεσε.

«Το κόστος για να πληρωθούν μισθοί εργαζόμενων, ασφαλιστικές πληρωμές και να καλυφθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε τη δυνατότητα να το δαπανήσουμε. Αν δεν το κάνουμε και αφήσουμε αυτά τα χρήματα για να τα δώσουμε μετά οι ανάγκες θάναι πολλαπλάσιες», ανέφερε.