ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας και Γεννηματά… κονταροχτυπήθηκαν για το ποιος εκφράζει τον προοδευτικό χώρο

Αντιπαράθεση για το ποιος εκφράζει την προοδευτική παράταξη είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και Φωφη Γεννηματά με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για το πτωχευτικό νομοσχέδιο.

Η αρχή έγινε όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να υπερασπιστεί το «νόμο Κατσέλη» για την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας και να υποστηρίξει ότι δεν καταργήθηκε επί δικής του διακυβέρνησης.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΎΡΙΖΑ δεν κατάργησε ποτέ το νόμο Κατσέλη.

Φ. Γεννηματά: Ο νόμος είναι του ΠΑΣΟΚ. Δεν τον ψήφισε. Τον ακύρωσε. Οι προοδευτικοί είναι στο Κίνημα Αλλαγής. Οι τυχοδιώκτες πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλ. Τσίπρας: αναφέρεστε στην κυρία Κατσέλη. Όλα τα προοδευτικά στελέχη έχουν έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως για να συμφωνήσουμε κυρία Γεννηματά. Θα συμφωνήσω σε κάτι μαζί σας. Οι νόμοι που προστατεύουν την κοινωνική συνοχή και έχουν εγγραφεί στη συνείδηση του λαού ανήκουν στην προοδευτική παράταξη! Δεν την εκπροσωπώ μόνο εγώ. Θέλω να πιστεύω ότι την εκπροσωπούμε όλοι όσοι καθόμαστε από το κέντρο και αριστερά στην αίθουσα αυτή».