ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έκανε κυβέρνηση Σαμαρά με υπουργούς από τον ΣΕΒ και τη Lamda

«Το καθήκον που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός οφείλουμε να το τηρήσουμε στο ακέραιο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδριάζει σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Και απηύθυνε κάλεσμα για τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης. «Όπου θα μπορούν να χωρέσουν όλοι: Αριστεροί, Ριζοσπάστες, Αριστεροί σοσιαλιστές, Δημοκράτες κομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι πράσινοι αλλά και πολίτες προερχόμενοι από το δημοκρατικό κέντρο».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια χρόνου. Και «το καθήκον που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός οφείλουμε να το τηρήσουμε στο ακέραιο. Με μόνο κριτήριο το συμφέρον της χώρας και το καλό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και εκείνων που μας ψήφισαν, αλλά κι εκείνων που δεν μας ψήφισαν».

Όπως είπε. «Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, η πολυπόθητη για τους αντιπάλους μας στρατηγική μας ήττα αποδείχθηκε όνειρο θερινής νύχτας. Όχι απλά αντέξαμε, αλλά με την εμφατική υπογραφή ενός μεγάλου τμήματος του λαού μας, παραμένουμε η μεγάλη δύναμη της δημοκρατίας, και της προόδου στο τόπο μας».

Αναφερόμενος στο εκλογικό δάνειο του 2015, ο Αλ. Τσίπρας είπε. «Έγινε την περασμένη Κυριακή, επένδυση της δημοκρατικής και προοδευτικής Ελλάδας στον ΣΥΡΙΖΑ», καθώς 1,8 εκατ. πολίτες «γνωρίζοντας και τις δυνατότητες, αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις μας, πολύ συνειδητά μας έδωσαν εμπιστοσύνη».

«Η εμπιστοσύνη τους θα μπορούσε να ειδωθεί ως συμβόλαιο για το αύριο της χώρας μαζί μας. Συμβόλαιο να εκπροσωπήσουμε τα όνειρα, τις ανάγκες και τα συμφέροντά τους».