ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Österreich, επαναλαμβάνοντας τη βούλησή του για την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας.

 

 

«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

«Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της Ε.Ε.. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμώ», προσθέτει.

Ερωτηθείς τι θα συμβεί «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ε.Ε., διαφορετικά θα υπάρξει Grexit» ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κ. Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην Ε.Ε.».  

Αναφερόμενος τέλος στη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του Αυστριακού καγκελάριου, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι ο Βέρνερ Φάιμαν είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Ε.Ε..

Διαβάστε επίσης: