ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζον Κέρι: «Απίστευτο το ρεκόρ της Ελλάδας στις ΑΠΕ, σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας», είπε στον Μητσοτάκη

Τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της στην κατεύθυνση του περιβάλλοντος με αιχμή την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας καθώς και την υποδειγματική διοργάνωση του 9ου «Our Ocean Conference», απένειμε ο Τζον Κέρι, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τζον Κέρι βρέθηκε στη διάσκεψη του 9ου «Our Ocean Conference» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της λυρικής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου νωρίτερα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχετε επιτύχει ένα απίστευτο ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά μόνο από ανανεώσιμες πηγές για μεγάλο χρονικό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι», τόνισε ο Τζον Κέρι απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο συνεχάρη, παράλληλα, για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

«Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας», επισήμανε ο Τζον Κέρι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την άψογη διοργάνωση της 9ης διεθνούς διάσκεψης για τον Ωκεανό», το αποτύπωμα της οποίας, όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, καθώς αναλήφθηκαν 400 δεσμεύσεις, συνολικής αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος, στο πλαίσιο των 9 Διεθνών Διασκέψεων έχουν αναληφθεί 2.500 πρωτοβουλίες, συνολικής αξίας 138 δισ. δολαρίων στο σύνολο του πλανήτη. Είπε ακόμη ότι το 47% των νέων προστατευόμενων περιοχών στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα αυτής της διάσκεψης.