ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Δε βλέπω συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου

Την καταγραφή της προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών αναμένει από το Eurogroup της 11ης Μαΐου ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, λίγο μετά τη συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας που είχε με τον Επίτροπο Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, σήμερα στις Βρυξέλλες.
 

Πάντως, ο ίδιος παραδέχθηκε πως δεν είναι πιθανή μία συμφωνία στις 11 Μαΐου.

Σχετικά με τη συνάντηση με το Γάλλο Επίτροπο, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως είχαν "μια μακρά και εποικοδομητική συνομιλία που ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή συνεδρίαση του Eurogrοup της 11ης Μαΐου". Τόνισε εξάλλου ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες διευθετήσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ούτως ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις, να κινηθεί η οικονομία και κυρίως να προωθηθεί το πακέτο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίο για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου θα γίνει "εποικοδομητική συζήτηση" για την Ελλάδα και θα επιβεβαιωθεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε. "Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συνολικής συμφωνίας", κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.