ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: «Εγκληματική αμέλεια» και «μέτρα άνευ ουσίας» από Eurogroup και κυβέρνηση

Για «εγκληματική αμέλεια» και «μέτρα άνευ ουσίας» από το Eurogroup και στη συνέχεια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης σε αποψινή δήλωσή του.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται σε «οικονομική επιδημία» – το νέα υφεσιακό ωστικό κύμα που χτυπά τους ανθρώπους μας – αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πανδημία του Covid-19 και προσθέτει ότι «απαιτείται το άμεσο «κούρεμα φόρων» των επιχειρήσεων που πλήττονται από την νέα κρίση και όχι η μετάθεση τους που ανακοίνωσαν Eurogroup και κυβέρνηση, αγνοώντας στην ουσία ότι και με τα πιο συντηρητικά σενάρια φέτος η ύφεση θα φτάσει το -10%».

Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25, τονίζει ο κ. Βαρουφάκης, κατέθεσε έγκαιρα στη Βουλή και τον ελληνικό λαό συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις από 7+1 μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ που πρέπει άμεσα να νομοθετηθούν και να χρηματοδοτηθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα των 6,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, είναι σαφές ότι οι αποφάσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσαν το Eurogroup και η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ωφελούν τους τραπεζίτες και την ολιγαρχία και είναι «άνευ ουσίας» για τους πολλούς, με μια έντονη γεύση «εγκληματικής αμέλειας».

Ο δικός μας πατριωτισμός, κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης είναι τα μέτρα υπέρ του λαού μας και αυτό κάνουμε, εξειδικεύοντας στη συνέχεια τα 7+1 μέτρα που προτείνει το ΜέΡΑ25.