ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίντεο Κασσελάκη για βουλευτές… χειροκροτητές! Απάντηση-προειδοποίηση Μαρινάκη για τις… βόλτες!

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως «χειροκροτητές». Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό;», σημειώνει και συνεχίζει:

«Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν από τις εκλογές αλλά από σήμερα».

«Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις. Διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: εσένα!», καταλήγει και καλεί τον κόσμο να γίνει μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μένουμε απ’ έξω».

Το βίντεο σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είδαμε ένα βίντεο και νιώθω χρέος να πούμε κάποια πράγματα, γιατί χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια και είπε μάλιστα ότι πρέπει να βάλουμε φωτιά» είπε ο κ. Μαρινάκης και κάλεσε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες και στο εστιατόριο της Βουλής, αλλά να μάθει βασικές αρχές.

«Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και ψηφίζονται από τους βουλευτές που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται από αυξημένες πλειοψηφίες. Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει. Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε μια ευχή να αποκτήσει η χώρα μας σοβαρή αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια» σημείωσε.