ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης σε Βελόπουλο: «Δεν ξέρω εάν αισθάνεσαι σαν πρόβατο»

Σκληρή αντιπαράθεση είχαμε σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο με αφορμή τα ελληνοτουρκικά.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε πρώτα από την πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος θέλοντας να περιγράψει τον επικείμενο διάλογο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για την επίλυση των διαφορών τους στο Αιγαίο είπε ότι «όταν συζητάει ο λύκος με το πρόβατο, δεν αναρωτιέσαι αν θα το φάει αλλά από πού θα ξεκινήσει».

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παρευρισκόμενου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο οποίος απάντησε: «Δεν ξέρω αν αισθάνεται πρόβατο ο κ. Βελόπουλος, αλλά εμείς ως Έλληνες αισθανόμαστε πολύ ισχυροί και ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε λύκο».

Η παραπάνω στιχομυθία περιγράφει ανάγλυφα την κόντρα που ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την κύρωση μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης με τη γειτονική Αλβανία.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Βελόπουλος, που σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά στηλίτευσε την πολιτική του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. «Οι δουλειές γίνονται καζάν-καζάν. Εδώ μόνο καζάν παίρνει ο ένας και φεύγει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ανεχόμαστε παραβιάσεις και προκλήσεις και σήμερα καθόμαστε και συζητάμε με αυτούς τους ανθρώπους και αφήνουμε μόνη την αδερφή μας Κύπρο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Η Ελλάδα ανεβαίνει στην παλαίστρα του διαλόγου ενώ ξέρει ότι θα ηττηθεί».

«Πρόκειται για ψευδοεθνικιστική κριτική που μας κάνει η Ελληνική Λύση», απάντησε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Βλέπω μια ηττοπαθή προσέγγιση από ένα κόμμα που θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως πατριωτικό και κυματίζοντας δυνατά τη σημαία». Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως δεν υπάρχει ηττοπάθεια στην ελληνική πλευρά και πως ο Ερντογάν απέτυχε στις απόπειρές του κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης και τώρα εκλιπαρεί για διάλογο. «Η Ελλάδα προσέρχεται στον διάλογο ισχυρή, με αυτοπεποίθηση και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», συμπλήρωσε.