ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βράζει η… ΝΔ για τη στροφή στο… ΠΑΣΟΚ

Καταγραφή1856153

 

Η υπόθεση του …καλού Λοβέρδου ξεχείλισε το ποτήρι αγανάκτησης στο εσωτερικό της ΝΔ.

Γιατί… ξαφνικά η κοινή γνώμη στη χώρα βλέπει τον Ανδρέα Λοβέρδο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να δείχνει ένα καλό πρόσωπο και να τον πιάνει ο πόνος για να μην απολυθούν 283 από το χώρο της Παιδείας.

Και επίσης… ξαφνικά η κοινή γνώμη βλέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργό της ΝΔ, να θέλει αίμα, απολύσεις,  εξαθλίωση των 283 από το χώρο της Παιδείας.

Ξεσηκώθηκαν όλοι στη ΝΔ.

Και άρχισαν τα τηλέφωνα μεταξύ τους.

«Που πάμε; που μας πάει ο Σαμαράς και το στενό επιτελείο του; Ποιος κυβερνά; ο Βενιζέλος; «

ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Όμως δεν ήταν αυτή η αρχή.

Πριν μέρες το ίδιο και χειρότερο κλίμα επικρατούσε μεταξύ στελεχών της ΝΔ.

Αιτία ο …. Γκίκας Χαρδούβελης και η υπουργοποίησή του.

Μόλις ανακοινώθηκε…  κουφάθηκε όλη η ΝΔ.

Έλεγαν:  «Πληρώσαμε εκλογικά τον Στουρνάρα που ήταν άνθρωπος του Σημίτη αλλά όχι πολύ κοντά του. Τώρα βάλαμε στο υπουργείο τον ίδιο τον… Σημίτη, αφού ο Χαρδούβελης ήταν στο διπλανό γραφείο του τότε πρωθυπουργού και είχε συμμετοχή σε καθετί τραγικό που έκανε η κυβέρνηση Σημίτη, δρομολογώντας ουσιαστικά τη χρεοκοπία -από τότε- της χώρας και του λαού»

Όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες των εξελίξεων που έρχονται -και αφορούν κυρίως τους συνταξιούχους- έλεγαν ότι «κινδυνεύουμε να πάρουν σύνταξη 360 με υπογραφή Χαρδούβελη!»

Όλα τα στελέχη της ΝΔ θέτουν το ερώτημα: «Καλά δεν υπάρχει στέλεχος εκτός των εξαπτέρυγων Σημίτη να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ,εκτός κι αν όλα γίνονται με εντολή έξωθεν δηλαδή από Μέρκελ – Σόιμπλε. Τότε όμως γιατί καθόμαστε να πληρώνουμε την οργή των πολιτών; Να κάνουμε εκλογές να αφήσουμε τον Τσίπρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ!»

Το συμπέρασμα του ανασχηματισμού ήταν ότι αυξήθηκαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ άρα ήταν επιτυχημένοι και… εκδιώχτηκαν οι υπουργοί της ΝΔ άρα ήταν αποτυχημένοι. Και αυτό που κυκλοφορεί ως… πικρό ανέκδοτο ανάμεσα στους  γαλάζιους βουλευτές είναι πως «Ότι κι αν ψηφίσουμε τελικά βγαίνει κυβέρνηση Σημίτη».