ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βράζουν» οι Τούρκοι με την προκλητική ενέργεια του Λαγού! Ηχηρή καταδίκη και από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών!

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός έσκισε μια χάρτινη τουρκική σημαία στο ευρωκοινοβούλιο προκαλώντας την αντίδραση του τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους», έγραψε σε ανάρτηση του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δείτε την κίνηση του Λαγού

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε και η Ελλάδα την πράξη του Γιάννη Λαγού. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδριας, σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι «οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», σημειώνει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.