ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ! Το σύνθημα τα πρόσωπα και οι στόχοι

Με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κεντρικό σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», ανοίγουν σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής οι τριήμερες εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στις οποίες θα συμμετάσχουν ως σύνεδροι ή παρατηρητές 7.000 στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος.
Οι επιτελείς του Μαξίμου και της Πειραιώς φιλοδοξούν να αποτελέσει το Συνέδριο του κυβερνητικής παράταξης σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος που με το φιλελεύθερο στίγμα του και την μετριοπάθεια με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση, καλύπτει τον χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς και ταυτόχρονα ανοίγεται στο Κέντρο.
Τα πρόσωπα που έχουν προσκληθεί και η θεματολογία του συνεδρίου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ «παραμένει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και τους πολίτες», υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς. Επισημαίνουν ότι μισοί από τους 7.000 συνέδρους και παρατηρητές που θα καταφθάσουν από όλη την Ελλάδα, είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών, δείγμα ότι η κυβερνητική παράταξη απευθύνεται και εκφράζει τις πιο δημιουργικές και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις.
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει στις 19.00 ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδιάζει να παρουσιάσει τον ιδεολογικο-πολιτικό άξονα της κυβερνώσας παράταξης.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο, με ομιλίες εκπροσώπων των κομμάτων. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και οι τοποθετήσεις των συνέδρων. Θα υπάρξουν δύο θεματικές ενότητες συζητήσεων.
Η πρώτη έχει τίτλο «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό», ενώ η  δεύτερη τιτλοφορείται «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».
Το Σάββατο, μετά το πέρας το συζητήσεων, θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Περισσότεροι από 300 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή. Κατά πληροφορίες μεταξύ των δρομέων θα είναι οι παλαιοί διεθνείς ποδοσφαιριστές από την γενιά του «Euro 2004» Τάκης Φύσσας, Άγγελος Μπασινάς και Γιούρκας Σεϊταρίδης. Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερωθεί και στα προηγούμενα συνέδρια, η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει παράλληλες δράσεις που πλαισιώνουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου. Στο πλαίσιο αυτό θα  λειτουργήσει Διεθνής Έκθεση Σκίτσου με θέμα «Ισότητα των Φύλων – Έμφυλη Βία», ενώ με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, το μεσημέρι του Σαββάτου θα λειτουργήσει «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες».  Με αφορμή, εξάλλου, τον εορτασμό των 45 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στο χώρο του Συνεδρίου θα τοποθετηθεί πρωτότυπη κατασκευή με σύνθεση φωτογραφιών από σημαντικές στιγμές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.