ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόγειος πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Λαϊκής Ενότητας πίσω από τις καταγγελίες περί προβληματικών Πόθεν Έσχες

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε πρώην συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας,κρύβεται κατά τα φαινόμενα πίσω από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Mega για την ύπαρξη ενός υπουργού της κυβέρνησης ο οποίος φέρεται να μην δήλωνε επί τρία χρόνια περιουσία 1 εκ. ευρώ και ενός άλλου που έχει στην κατοχή του μετοχές.

 

 

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, «φωτογράφισε» την προκάτοχό του και υποψήφια βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ως υπεύθυνη της διαρροής καθώς της ζήτησε να επιβεβαιώσει με θεσμικό τρόπο στη Βουλή ότι δήλωσε πως γνωρίζει περί τεσσάρων προβληματικών πόθεν έσχες νυν και πρώην υπουργών και βουλευτών.

Ο κ. Βαρεμένος δήλωσε μάλιστα ότι ούτε η ίδια η κυρία Χαραλαμπίδου επιβεβαιώνει τα περί ύπαρξης υπουργού ο οποίος λησμόνησε να δηλώσει τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης. Νωρίτερα, όμως, η κυρία Χαραλαμπίδου είχε επιτεθεί στον  ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς της ζήτησε να του παραδώσει τα απόρρητα πρακτικά των συνεδριάσεων.

«Η πρώην επικεφαλής της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δεν επιβεβαιώνει τις φήμες περί ύπαρξης νυν υπουργού της κυβέρνησης ο οποίος ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του αλλά μιλά μόνον για τέσσερα προβληματικά πόθεν έσχες» δήλωσε ο νέος επικεφαλής της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος επιχειρώντας να υποβαθμίσει το θέμα. «Κάλεσα την κυρία Χαραλαμπίδου τις επόμενες ημέρες να έλθει να μας ενημερώσει για οποιαδήποτε στοιχεία έχει σε γνώση της, αναφορικά με το πόθεν έσχες των βουλευτών» πρόσθεσε ο κ. Βαρεμένος και σημείωσε ότι η κυρία Χαραλαμπίδου συμφώνησε να προσέλθει στην επιτροπή.

Από την πλευρά της η κυρία Χαραλαμπίδου δεν επιβεβαιώνει ότι αποκάλυψε η ίδια τα στοιχεία αλλά ούτε και ότι υπάρχει πράγματι νυν υπουργός ο οποίος δεν δήλωσε 1 εκ. ευρώ. Ωστόσο, ήταν εκείνη που απεκάλυψε το θέμα των τεσσάρων προβληματικών πόθεν έσχες και στη συνέχεια μάλιστα άφησε έκθετη την κυβέρνηση καταγγέλλοντας ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς της ζήτησε τα απόρρητα πρακτικά των κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεων αλλά εκείνη αρνήθηκε να του τα δώσει.

Στο θέμα παρενέβη και ο προκάτοχος της κυρίας Χαραλαμπίδου και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καλατζής, ο οποίος στηλίτευσε τη στάση της αναφέροντας ότι δεν έπρεπε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.  «Η κυρία Χαραλαμπίδου δεν έπρεπε να πει οτιδήποτε για τα “πόθεν έσχες” πριν τελειώσει ο έλεγχος ή αφού μπήκε στη διαδικασία, θα έπρεπε να πει και ονόματα» δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Στην αντιπαράθεση εισήλθε, όμως, και το Ποτάμι το οποίο κατήγγειλε ότι οι αναφορές σε προβληματικά «πόθεν έσχες» δύο υπουργών με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου και κατοχή μετοχών, «δημιουργούν μείζον θέμα για την κυβέρνηση, που είχε κάνει σημαία της το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα». «Η Βουλή οφείλει να δώσει τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Η διαφάνεια, η οποία έχει γίνει καραμέλα στα χείλη κάποιων, πρέπει να ξεκινάει από το ίδιο το πολιτικό σύστημα» κατέληξε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.