ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Και ο Μητσοτάκης ποντάρει στην Καλάματα

Να κερδίσει χρήματα κάλεσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Γράφει ο Κώστας Αττίας
Κάλεσμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αναπτύξει οικονομικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες από τον Πρωθυπουργό με πρώτη αναφορά στην αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα στοίχημα που και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει.
Ο Κ.Μητσοτάκης ζήτησε να αξιοποιήσει το Υπουργείο τα ακίνητα του αλλά πρόσθεσε και πώς υπάρχουν ευκαιρίες για οικονομικό κέρδος από την ανάπτυξη σχολείων στην Ελλάδα πχ για πιλότους και μηχανικούς.
Η αναφορά αυτή σαφώς δείχνει το περίφημο αεροπορικό κέντρο της Καλαματας που σχεδιάζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Το ερώτημα είναι βέβαια αν αυτή την φορά υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει πως το έργο θα προχωρήσει και θα είναι κερδοφόρο ενώ γενικότερα ερώτημα παραμένει το που θα αξιοποιηθούν τα ενδεχόμενα κέρδη. Αν δηλαδή θα πάνε για το προσωπικό ή για αποπληρωμη υποχρεώσεων πχ από εξοπλιστικά προγράμματα, τρέχοντα ή νέα.
Σημειώνεται πάντως πως στο μήνυμα του στον Τ. Ερντογαν ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως και οι δύο χώρες χάνουν από την εξοπλιστική κούρσα.