GOOGLE NEWS, slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη κατάσταση στη Λάρισα: Οι Ρομά δεν πιστεύουν πως υπάρχει ο covid-19- Γλέντι σε σπίτι του αποκλεισμένου οικισμού (Αποκλειστικές Εικόνες)

Ώρα δύο τα ξημερώματα στη συνοικία των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Η αστυνομία στην υπό καραντίνα περιοχή….δε φαίνεται να φοβίζει τους κατοίκους της περιοχής που συνεχίζουν απτόητοι το γλέντι σε ένα σπίτι που έχει δεν έχει εκατό μέτρα απόσταση από το περιπολικό.

Στο βίντεο μπορείτε να διακρίνετε το σπίτι στο οποίο έγινε το γλέντι:

 

 

Η είδηση για 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊούπου αποτελούν επαφές του 32χρονου Ρομά, προφανώς δεν αγγίζει τους υπόλοιπους , αφού ολόκληρο το βράδυ κάποιοι διασκέδαζαν, έχοντας άγνοια κινδύνου για το τι μπορεί να ακολουθήσει…

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το usay, φαίνεται ένας άντρας Ρομά, να διαπραγματεύεται με τους αστυνομικούς για να βγει από την «σφραγισμένη» περιοχή προκειμένου όπως είπε να αγοράσει γάλα για το παιδί του…ενώ την εμφάνιση του στο σημείο έκανε και ένας οδηγός delivery μετά από παραγγελία φαγητού στο κατάστημα που εργάζεται.

Στην περιοχή δε μένουν μόνο Ρομά, αλλά και Λαρισαίοι που…έχασαν τον ύπνο τους από χθες το βράδυ που μπήκε σε καραντίνα ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Σμύρνης. Οι καταγγελίες περί αδιαφορίας της αστυνομίας εδώ και 20 μέρες πέφτουν… βροχή, αφού φώναζαν όπως λένε για παραβίαση των μέτρων από τους Ρομά που κυκλοφορούσαν ελεύθερα, αλλά δεν τους άκουγε κανείς….

Δεν υπάρχει…. κορωνοϊόςλένε κάποιοι Ρομά στον Πρόεδρο του Συλλόγου τους Νίκο Παϊτέρη που πως μας είπε προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ακόμη και στο άκουσμα των 20 κρουσμάτων στην περιοχή λέει, πολλοί είναι αυτοί που δε θέλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Τα έλεγε καιρό ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης , που ζητούσε να τηρηθούν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα από τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την περασμένη βδομάδα, και πριν ακόμη επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα στη συνοικία,  οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε απολυμάνσεις, μετά και τον επαναπατρισμό των Ρομά που ασχολούνταν με το πλανόδιο εμπόριο σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα ο Δήμος προχώρησε σε συστάσεις, αλλά η η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη.

Σήμερα. σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, θα γίνουν ακόμη 200 τεστ στη συνοικία των Ρομά, από δύο πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια, και από το Πανεπιστημιακό και Γενικό Νοσοκομείο. Οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» , που δεν λειτουργούσε τις τελευταίες μέρες, και θα συντονιστεί με γιατρούς και νοσηλευτές για τα κρούσματα του κορωνοιού.

Πρίν από λίγα λεπτά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατέφτασε στο σημείο, προκειμένου να κάνει τα τεστ σε κατοίκους Ρομά. Τις επόμενες ώρες, θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της Περιφέρειας και του Δήμου, για την προμήθεια τροφίμων στην περιοχή, ενώ αναμένονται και νέες αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο για να ελέγχουν την περιοχή.