slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό – Ζήτησε 45.000 ευρώ από ασθενή και καταγγελία για έξι θύματα

Ασύλληπτος παραμένει ο γιατρός – «μαϊμού» που εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πείθοντάς τους να σταματήσουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία δήθεν καινοτόμα θεραπεία. Όλα αυτά, σε συνεργασία με έναν Γερμανό συνεργό.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες «τρέχουν», η έκδοση εντάλματος φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου, οι καταγγελίες έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και οι αποκαλύψεις για τη δράση του είναι συνεχείς. Χαρακτηριστική είναι και φωτογραφία – ντοκουμέντο που έχει έρθει στο «φως», όπου ο ψευτογιατρός φαίνεται να κάνει ένεση σε νεαρή ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και βίντεο από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος ζητά 45.000 από ασθενή.

Το LIVE NEWS παρουσίασε βίντεο – ντοκουμέντο από την εκπομπή «Αποδείξεις» το 2006, όταν ο γιατρός ζήταγε μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους βοηθήσει να θεραπευτούν από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός ακούγεται να λέει στην ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας πως θα κάνουν στη Γερμανία κάποιες ειδικές εξετάσεις, οι οποίες κοστίζουν 25.000 ευρώ και μπορούν να δουν στον εγκέφαλο.

Ο γιατρός φέρεται να έλεγε στην ασθενή πως τα βλαστοκύτταρα που θα χρησιμοποιούσαν θα ήταν από έμβρυα.

Η φωτογραφία – ντοκουμέντο

Μία φωτογραφία από τη δράση του ψευτογιατρού παρουσίασε ο Alpha, στην οποία ο φυσικοθεραπευτής που παρουσιαζόταν ως νευρολόγος, φαίνεται να κάνει ένεση σε νεαρή ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Tlive, ο γιατρός – «μαϊμού» φαίνεται να κάνει ένεση σε μία κοπέλα, από την οικογένεια της οποίας απέσπασε πάνω από 135.000 ευρώ για τη θεραπεία που δήθεν θα τις προσέφερε με τις ενέσεις που της έκανε.

Μάλιστα, κανείς από την οικογένεια της κοπέλας δεν γνωρίζει τι περιείχε η ένεση που της έκανε ο ψευτογιατρός.

Πρώην πελάτισσα του φυσικοθεραπευτή, προχώρησε σε μία καταγγελία που ίσως αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης.

«Ζούσα στην περιοχή Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Εκεί λοιπόν, άκουσα και έμαθα ότι υπάρχει ένας γιατρός ο οποίος κάνει θαύματα, σηκώνει παράλυτους. Η ελπίδα μου αμέσως δυνάμωσε. Ένιωσα ότι ίσως βρω και εγώ εκεί τη θεραπεία», δηλώνει αρχικά, μιλώντας στο Mega.

Η γυναίκα πήγε, έτσι, στο ιατρείο του φυσικοθεραπευτή: «Αυτό που αντίκρισα έξω από το ιατρείο ήταν τρομερό. Είδα κόσμο, μεγάλους, νέα παιδιά… Είδα μάνα να κλαίει και να κάνει την προσευχή της».

Η ίδια, στην πρώτη συνάντηση με τον 66χρονο, αποκαλύπτει ότι της υποσχέθηκε αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή.

«Αμέσως άρχισε να μου δείχνει τα μπουκαλάκια τα οποία μου έλεγε ότι θα δω από τις πρώτες μέρες αποτελέσματα, ότι θα μπορώ πλέον να περπατάω άνετα. Τον έβλεπα στο πρόσωπο ότι κάπως δε μου τα έλεγε καλά. Ρώτησα πόσο θα μου κοστίσει αυτό. Μου μίλησε για μεγάλο ποσό τότε».

«Τα θύματα είναι έξι»

Μετά την πρώτη τους επαφή, ο 66χρονος δεν άργησε να της μιλήσει για τον συνεργό του στη Γερμανία και για τις «θαυματουργές του θεραπείες», όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

«Συγκεκριμένα μου είπε ότι: «Αν ξεκινήσουμε και πας καλά, μετά φεύγεις για Γερμανία και είσαι και τυχερή γιατί έχω και τον Γερμανό εδώ». Από πέντε χρόνων μέχρι τα 14 ήμουν τελείως παράλυτη. Φορούσα σίδερα, τα πρώτα μου βήματα ήταν με σίδερα μέχρι τη μέση».

Η γυναίκα, αποδεχόμενη τα λόγια του φυσικοθεραπευτή, πείστηκε να ακολουθήσει τη θεραπεία του.

«Άρχισα και έκλαιγα γιατί ένιωσα μέσα μου μεγάλη χαρά, λέω: «Επιτέλους». Δεν ήθελα να παραλύσω. Τον ρώτησα: ‘Βλαστοκύτταρα από τι; Από άνθρωπο; Από ζώο;’. Μου άλλαξε θέμα συζήτησης γρήγορα».

Ωστόσο, όπως η ίδια δήλωσε, τα θύματα του 66χρονου δεν είναι πέντε, αλλά έξι.

«Ξέρω πολύ καλά ότι τα άτομα δεν είναι πέντε. Είναι έξι. Γνωρίζω άνθρωπο ο οποίος πήγε τον πατέρα του σε αυτόν, έδωσε τα λεφτά του, ο πατέρας του πέθανε και αυτός ο άνθρωπος ζει μέχρι σήμερα με τις τύψεις ότι αυτός είναι υπεύθυνος που πήγε τον πατέρα του σε αυτόν τον άνθρωπο».