slider, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικά στις κάλπες τα μέλη για την εκλογή του νέου Προέδρου – Μεγαλύτερη η συμμετοχή στον β’ γύρο – Ψήφισαν ήδη 82.000 στις 14:20

Άνοιξαν στις 08:00 οι κάλπες της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και θα κλείσουν στις 20:00.

Η συμμετοχή, από νωρίς έδειξε οτι θα είναι μεγάλη.  Από τα πρώτα λεπτά, που άνοιξαν οι κάλπες, σχηματίστηκαν οι πρώτες ουρές.  Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση ως τις ς 10:00 έχουν ψηφίσει 20.000 μέλη του κόμματος.

Μέχρι περίπου τις 14:20 είχαν ψηφίσει πάνω από 82.000 μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι μπορούν να ψηφίσουν όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και όσοι είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά περίπου 188.000 μέλη.

Συγκεκριμένα, έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είναι καταχωρισμένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά την Κυριακή (24/09) από ώρα 00:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 20:00 της ίδιας ημέρας.

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ψηφίσει πρέπει να έχει μαζί του ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν συνδρομή αξίας 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Στέφανος Κασσελάκης: «Χιλιάδες κόσμος σήμερα είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς»
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «ενότητα» στην παράταξη. Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

Μετά την ψηφοφορία του, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε το εξής: «Όλοι γνωρίζετε τι ψήφισα. […] Καταρχάς, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η ΕλλάδαΚαταρχάς, ευχαριστώ τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Όλοι μας εμείς, στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί και τώρα επιτρέψτε μου να πάω στο αεροδρόμιο να παραλάβω τη μητέρα μου που έρχεται από την Αμερική».

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση – Επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά
Η Έφη Αχτσιόγλου ψήφισε στο Αιγάλεω για τον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διεκδικεί την προεδρία του κόμματος με αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά» δήλωσε η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου προσερχόμενη στον Β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου κατά την άσκηση του εκλογικού της΄ δικαιώματος στο Αιγάλεω, στη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν καταρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή.

Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία.

Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν.

Η μεγάλη, η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση. Για εμένα σίγουρα είναι ευθύνη και δέσμευση, ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μια άλλη πολιτική στον τόπο. Τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες. Να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική.
Είμαι απολύτως αισιόδοξη. Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη μέρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της ελληνικής κοινωνίας.

Ερ.: Το διακύβευμα την επόμενη μέρα ποιο θα είναι κ. Αχτσιόγλου;

Ισχυρή, δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλου αυτού του κόσμου, που ήδη με τη συμμετοχή του δείχνει ότι θέλει μια άλλη προοπτική για τον τόπο.

Ερ.: Θα είστε όλοι μαζί αύριο;

Αυτό είναι αυτονόητο.