Sports

Αγορές-ρεκόρ 68 καθαρόαιμων ίππων από Έλληνες στη δημοπρασία του οίκου Τattersalls!

Σε σημαντικές επενδύσεις για την αγορά καθαρόαιμων ίππων προχώρησαν οι Έλληνες ιδιοκτήτες που συμμετείχαν στην παγκόσμια φθινοπωρινή δημοπρασία του οίκου Τattersalls, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Newmarket της Αγγλίας, από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου.

Οι Έλληνες επενδυτές αγόρασαν 68 ίππους – πρωτοφανή αριθμό τα τελευταία χρόνια – επενδύοντας περισσότερες από 800.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ίππων που αγοράστηκαν είναι διετείς ή τριετείς, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν μακροπρόθεσμη αγωνιστική προοπτική και θα μπορούν να συμμετέχουν για χρόνια στις ελληνικές ιπποδρομίες.

Πλέον, το ιππικό δυναμικό στο Markopoulo Park αγγίζει τους 420 ίππους, γεγονός που αναδεικνύει την αναπτυξιακή δυναμική των ελληνικών ιπποδρομιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σπύρος Φωκάς, Α΄ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και της Ιπποδρομίες Α.Ε., δήλωσε: «Στις αρχές Μαΐου, παρουσιάσαμε το πλάνο μας για την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών. Μεταξύ των στόχων που είχαμε θέσει ήταν το ενεργό ιππικό δυναμικό του Markopoulo Park να ανέλθει σε 400 ίππους μέσα στο 2020. Είμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί πριν το τέλος το 2019, χάρη και στις σημαντικές επενδύσεις στις οποίες προχώρησαν οι Έλληνες ιδιοκτήτες στη δημοπρασία του οίκου Tattersalls».

Οι αγορές πραγματοποιήθηκαν από υφιστάμενους και νέους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, πέντε ίπποι αποκτήθηκαν από ένα καινούριο syndicate που δημιουργήθηκε από λάτρεις των ιπποδρομιών, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω της νέας μορφής συνιδιοκτησίας (syndication), να μοιράζονται το συνολικό κόστος των ίππων καθώς και τις συγκινήσεις του αθλήματος.

«Οι ενέργειες που έχουμε υλοποιήσει τους τελευταίους μήνες έχουν αναβαθμίσει εκ βάθρων το ιπποδρομιακό προϊόν. Μεταξύ άλλων, προχωρήσαμε σε αύξηση των επάθλων για τις κλασικές ιπποδρομίες, αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις, ενισχύσαμε το θεσμό της συνιδιοκτησίας και προσφέραμε κίνητρα στους ιδιοκτήτες, με σκοπό την ενίσχυση του ιππικού πληθυσμού. Οι ενέργειες αυτές ήδη έχουν φέρει απτά αποτελέσματα. Η έντονη δραστηριότητα των Ελλήνων ιδιοκτητών ίππων στην πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Tattersalls αποτελεί μια επιβεβαίωση ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειες μας για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών και για την καθιέρωση τους ως μια σημαντική αθλητική, ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα», σχολίασε ο κύριος Φωκάς.

Σημειώνεται ότι οι Έλληνες που βρέθηκαν στη δημοπρασία του οίκου Τattersalls είχαν να αντιμετωπίσουν δυνατούς ανταγωνιστές από χώρες με μακρά ιπποδρομιακή παράδοση και σημαντικές επενδύσεις στο ιπποδρομιακό προϊόν, όπως Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία κ.ά.

 

Το ιδιαιτέρως αυξημένο ενδιαφέρον για αγορές νέων δρομώνων ίππων, εκδηλώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 73ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ, που προσέλκυσε στο Markopoulo Park περισσότερους από 10.000 θεατές. Η διεύρυνση της βάσης των ιδιοκτητών, η ενίσχυση του ιππικού πληθυσμού και ο μεγάλος αριθμός θεατών που επισκέπτονται πλέον το Markopoulo Park, επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία των ελληνικών ιπποδρομιών.

 

 

 

 

 

Ισμαρώ Σέρρα
Press Office | Corporate and Regulatory Affairs Team
Λ. Αθηνών 112, Αθήνα, 10442
Τηλ: +30 210​ 579​ 8638
Κιν: +30 6985051814
i.serra@opap.gr
www.opap.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ
Αυτό το μήνυμα, οι πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτό και στα τυχόν επισυναπτόμενα σε αυτό αρχεία είναι απολύτως εμπιστευτικές και ως εκ τούτου απόρρητες και δύνανται να αξιοποιηθούν μόνο από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που απέβλεψε ο αποστολέας ως παραλήπτες. Σε περίπτωση που o αναγνώστης του παρόντος μηνύματος δεν είναι ο σκοπούμενος παραλήπτης, σας γνωστοποιείται ότι απαγορεύεται ρητά η χρήση, η αντιγραφή, η αποθήκευση, η διάδοση, η κοινοποίηση, ή διανομή του παρόντος μηνύματος ή/και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό ή/και στα τυχόν επισυναπτόμενα σε αυτό έγγραφα σε οποιοδήποτε τρίτο. Αν εσφαλμένα παραλάβατε το παρόν, παρακαλείσθε να ενημερώσετε άμεσα τον αποστολέα και να διαγράψετε το παρόν από το σύστημά σας. Ευχαριστούμε.

NOTIFICATION–STATEMENT TO THE RECIPIENTS
This message, the information contained therein and its attachments, if any, are strictly confidential and may be used only by the individuals or entities, that the sender intended to be the recipients. If the reader of this message is not the intended recipient, you are hereby notified that any use, copy, retention, dissemination, notification, distribution of this message and/or of the information contained therein and/or to the attached documents to any third party is strictly prohibited. If you received this message in error, please immediately notify the sender and delete this message from your disk. Thank you.

ReplyForward