ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας παίζει τα ρέστα του! Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πολυπόθητη αυτοδυναμία

tsipras

Όλα για όλα είναι έτοιμος να τα «παίξει» ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για να κερδίσει μια πρόωρη προσφυγή στης κάλπες αλλά στοχεύοντας και στην αυτοδυναμία.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η σύγκρουση κυβέρνησης τρόικας, το πολιτικό κλίμα και η Προεδρική Εκλογή , αργά η γρήγορα θα οδηγήσουν το Μαξίμου σε εκλογές και έτσι ο πρωταρχικός μέχρι πριν από λίγες μέρες στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει εκπληρωθεί.

Αυτό όμως που τονίζουν στο εσωτερικό του κόμματος είναι πως το διακύβευα πλέον δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα αλλά να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Άλλωστε αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, να πετύχει την εφαρμογή του προγράμματος που έχει καταστρώσει όταν και αν κερδίσει την εξουσία.

Αν και στις έως τώρα δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει αρκετά από το μαγικό ποσοστό του περίπου 36% που μπορεί να δώσει 151 βουλευτές, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μπορούν να καλύψουν από τώρα έως την ημέρα των εκλογών τη διαφορά.

Προφανώς για να συμβεί αυτό πρέπει να προσελκύσουν το σύνολο των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων πλην ΚΚΕ που σήμερα είναι διάσπαρτοι σε μικρότερα κόμματα, ακόμη και στους Ανεξάρτητους Έλληνες ως κόμμα διαμαρτυρίας.

Την αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Τσίπρα που πλέον ζητά με κάθε τρόπο και κόστος την αυτοδυναμία, την εξέφρασε ο ίδιος στην διάρκεια της συνέντευξης του στον ΣΚΑΙ όπου απαντώντας στα σενάρια για μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίας, για τους μεν ΑΝΕΛ αμφισβήτησε τη δυνατότητά τους να είναι στην επόμενη Βουλή ενώ για τον Σταύρο Θεοδωράκη δήλωσε πως το Ποτάμι φτιάχθηκε για να αρδεύσει τα άγονα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής και απέκλεισε, υπό τις παρούσες συνθήκες και με τις συγκεκριμένες θέσεις του το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας.

Αντίθετα δήλωσε πως θα επιδιώξει συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και με το ΚΚΕ που μέχρι στιγμής κρατά την πόρτα κλειστή στον Τσίπρα.

Αυτό που θεωρούν δεδομένο στην Κουμουνδούρου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστρώσει και υλοποιεί σχέδιο πλήρους αυτοδυναμίας έχοντας εκτιμήσει ότι στην επόμενη Βουλή δεν μπορεί να βρει πρόθυμους συμμάχους.