ΣΥΡΙΖΑ

Προσφυγή στις κάλπες εδώ και τώρα, ζητά ο Τσίπρας και κάνει λόγο για υποτέλεια της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας

tsipras

Επίθεση στην κυβέρνηση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την τρόικα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε ακόμη μια φορά εκλογές.

Σε δηλώσεις του από την απεργιακή συγκέντρωση, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ άσκησε δριμιά κριτική στην κυβέρνηση που όπως τόνισε έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στις απαιτήσεις της τρόικας και την λαϊκή ετυμηγορία για να βρει η χώρα δρόμο διεξόδου από τα μνημόνια.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας, το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατά την παρουσία του στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως ανέφερε «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτουμένων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας» ενώ επισήμανε πως «δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης ότι «αυτόν τον δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στους δρόμους από δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κυρίως όμως μέσα από την αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και νομίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα γι αυτό το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα».