ΣΥΡΙΖΑ

Στην πλατεία Συντάγματος σε sleeping bag μαζί με τους Σύρους κοιμήθηκε ο Μιχελογιαννάκης

mixelogiannakis

Σε sleeping bag, στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους Σύρους κοιμήθηκε το βράδυ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος έκανε πράξη τα όσα ανακοίνωσε και ξεκίνησε απεργία πείνας.

Ο κύριος Μιχελογιαννάκης  ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος εδώ και ημέρες, στον Νίκο Ρωμανό, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα.

«Η πράξη μου συνειδησιακά μου δίνει μεγάλο κουράγιο», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον Ρωμανό πρόσθεσε ότι «τα παραπολιτικά σχόλια είναι καθημερινά και πολύ άσχημα. Χαμηλού επιπέδου άνθρωποι μιλούσαν υποτιμητικά για τον Ρωμανό και θα πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός νέου με αριστερή παιδεία. Είναι αποφασισμένο να πεθάνει και δεν πρέπει η ελληνική κοινωνία να το επιτρέψει».

Ξαπλωμένος στο πλακόστρωτο και τυλιγμένος με κουβέρτες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του 21χρονου που σήμερα διανύσει την 27η ημέρα της απεργίας πείνας.

«Μία απλή αρρυθμία από έλλειψη καλίου θα του κοστίσει ζωή» υποστήριξε για τον Ρωμανό.

Επανερχόμενος στο θέμα των Σύρων προσφύγων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν ζητούν ελεημοσύνη, αλλά αναθεώρηση του συμφώνου μετανάστευσης, ώστε να θεωρηθούν πολιτικοί πρόσφυγες.

mixelogiannakis2

Ακόμη σημείωσε πως “το κρύο είναι απαράδεκτο και λυπάμαι τα μωρά που πρέπει να το αντέξουν”.

Τα παραπάνω σχόλια έφεραν… παρέμβαση του Άδωνι γεωγιάδη, ο οποίος σε τηλεφωνική συνομιλία με την εκπομπή τόνισε πως στην πραγματικότητα αυτό που ζητούν οι Σύροι πρόσφυγες είναι να αλλάξει η νομοθεσία ολόκληρης της Ευρώπης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη.

Η κουβέντα στράφηκε αναπόφευκτα και στα τεκταινόμενα με την τρόικα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθηση πως η συμφωνία θα επέλθει και μάλιστα με τους όρους της κυβέρνησης.

“Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα με τον τρόπο που θέλουμε”, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας “υπερβολικά και επιζήμια” όσα ζητούν οι δανειστές.

Προς το τέλος της ζωντανής σύνδεσης με τον τηλεοπτικό σταθμό, ζήτησε από τους συντελεστές της εκπομπής να αλλάξουν τον υπότιτλο που είχαν και να βάλουν ό, τι είχε πει χθες ο ίδιος, όταν ανακοίνωσε την απεργία πείνας, δηλαδή το «Έλληνες σηκωθείτε επιτέλους από τους καναπέδες σας».

Όσα ειπώθηκαν προκάλεσαν την παρέμβαση του Άδωνι Γεωγιάδη, ο οποίος τόνισε πως στην πραγματικότητα αυτό που ζητούν οι Σύροι πρόσφυγες είναι να αλλάξει η νομοθεσία ολόκληρης της Ευρώπης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη.