3 top δεξιά, LIFESTYLE, USAY TOP, ΜΟΝΟ ΣΤΟ USAY

O Χρήστος Πλαϊνης από τις «Μέλισσες» στο usay.gr: Η επιτυχία της σειράς και  ο «κόντρα» ρόλος  του κοινοτάρχη – Έρχονται μεγάλες ανατροπές και για τον «Τόλια»

Ο Χρήστος Πλαϊνης έχοντας διανύσει πολλά …χιλιόμετρα  στην υποκριτική ,φέτος βιώνει την απόλυτη επαγγελματική ευτυχία συμμετέχοντας σε μια από τις πιο αξιόλογες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Οι Άγριες Μέλισσες του Αντ1 έχουν καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό με την τηλεθέαση να χτυπάει «κόκκινο». Όταν τον ρωτάμε αν περίμενε αυτή την επιτυχία μας εξηγεί πως «συνταγή δεν υπάρχει . Τα σπουδαία κείμενα , η σκηνοθεσία και οι πολύ καλοί ηθοποιοί αποτέλεσαν το  «μείγμα» της επιτυχίας». Όταν πήρε  στα χέρια του τα πρώτα επεισόδια, δεν μας κρύβει ότι ενθουσιάστηκε.

Ο ρόλος του ….κοινοτάρχη

 Ο Χρήστος Πλαϊνης υποδύεται τον κοινοτάρχη στο χωριό Διαφάνι .Είναι «υποτακτικός» του μεγαλοτσιφλικά Δούκα και κατ’ εντολή του  δεν διστάζει στήνει «παγίδες» στις αδερφές Σταμίρη και στο δάσκαλο του χωριού . «Τον Τόλια τον αγαπώ πολύ» μας εξηγεί ο ηθοποιός . «Αν δεν αγαπήσεις τον ρόλο σου δεν μπορείς να τον υποδυθείς . Είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος που συνεχώς μεταλλάσσεται. Αλλιώς είναι στο σπίτι του ,αλλιώς στο καφενείο που αστειεύεται ,αλλιώς μπροστά στον Δούκα που τρέμει. Θα υπάρξουν πολλές ανατροπές σε όλη τη σειρά αλλά και στο ρόλο του κοινοτάρχη» μας αποκαλύπτει . «Ενθουσιάζομαι όταν παίρνω στα χέρια μου τα κείμενα τόσο σαν ηθοποιός αλλά  και σαν τηλεθεατής

Τα χρόνια της κρίσης και η αγωνία του ηθοποιού

 Ο Χρήστος Πλαϊνης μετρά πάνω από 25 χρόνια στο επάγγελμα έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές . «Ο  ηθοποιός πάντα ζει με την αγωνία αν θα εχει δουλειά»  τονίζει . «Όλα αυτά τα χρόνια έχουν ανοίξει και έχουν κλείσει πολλές πόρτες. Εκεί που βιώνεις την επιτυχία ,έρχεται μια αποτυχία. Οι μετοχές σου ανεβαίνουν και κατεβαίνουν. Όλη μου τη ζωή έτσι την έχω ζήσει»

Το γεγονός που τον στιγμάτισε

Μεγαλωμένος στην Αθήνα αποφάσισε να γίνει ηθοποιός όταν τελείωσε το σχολείο .Πέρασε με επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο και από τότε ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα. Οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη ωστόσο εκείνος πάντα διατηρούσε  ένα χαμηλό προφίλ. Πριν από 12 χρόνια ο χαμός της αδερφής του Σοφίας ,από ένα αυτοάνοσο νόσημα, τον έκανε να αλλάξει στάση ζωής και να αναθεωρήσει πολλά πράγματα.

Στήριγμα του η οικογένεια

Ο Χρήστος Πλαϊνης αφιερώνει όλο τον ελευθερο χρόνο του στην οικογένειά του. «Η συζυγός του Σταυρίνα Ψιμοπούλου ,τα παιδιά του ,οι γονείς και η αδερφή του Βάλια είναι όλη μου η ζωή» μας λέει. Με τη γυναίκα του γνωρίστηκαν  στο θέατρο μιας και εκείνη είναι ηθοποιός αλλά και ψυχολόγος .Ο 10χρονος γιός του  Οδυσσέας εχει δεί μόνο το πρώτο επεισόδιο της σειράς μας εξομολογείται  .Χάρηκε πολύ που είδε τον μπαμπά του να παίζει στη τηλεόραση  αλλά σε γενικές γραμμές δεν παρακολουθεί γιατί είναι ακόμα μικρός .Η μικρή του  κόρη η Νεφέλη είναι μόλις 3 ετών. Οταν τον ρωτάμε αν θα ήθελε πολλά παιδιά όπως ο τηλεοπτικός … Περικλης Τόλιας μας λέει  γελώντας «φυσικά και θα ήθελα»!