ΥΓΕΙΑ

7 απροσδόκητοι τρόποι για να παραμείνετε ενυδατωμένοι

enydatosh-me-yalouroniko-oksi

 

1. Καρπούζι

Είναι ένα φρούτο που αποτελείται από 92 τοις εκατό νερό! Αλλά το αλάτι, το ασβέστιο και το μαγνήσιο που περιέχει είναι αυτό που το κάνει ιδανικό για ενυδάτωση.

2. Σέλινο

Τα  κλωνάρια από το σέλινο αποτελούνται περίπου 95 τοις εκατό του νερού, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πλούσια σε μέταλλα συμπεριλαμβανομένου του καλίου και βιταμίνης Κ.

3. Αγγούρια

Φάτε όσα θέλετε! Αποτελούνται κατά 96% από νερό. Δεν έχουν κορεσμένα λίπη ή χοληστερόλη, και είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Κ και σιδήρου.

4. Φράουλες

Αποτελούνται κατά 92% τοις εκατό από νερό.

5. Μαρούλι

Το μαρούλι Iceberg αποτελείται κατά 96% από νερό και μπορείτε να το αξιοποιήσετε δημιουργώντας υπέροχες δροσερές σαλάτες.

6. Αθλητικά ποτά

Η ζάχαρη και το νάτριο είναι καλά πράγματα, όταν πρόκειται για αθλητικά ποτά! Πέραν των ηλεκτρολυτών και των πρωτεϊνών που περιλαμβάνονται στα περισσότερα της αγοράς, η ζάχαρη και νάτριο μπορεί να φέρει το σώμα σας σε ισορροπία γρηγορότερα από το νερό μετά από μια εξαντλητική προπόνηση.

7. Καφές

Μα δεν είναι διουρητικός; Είναι! Ωστόσο νέες έρευνες αποδεικνύουν πως δεν προκαλεί αφυδάτωση. Ο καφές μπορεί όχι μόνο να σας ενυδατώσει αλλά ακόμα να τονώσει τη μνήμα σας και να σας προστατεύσει από καρδιοπάθειες και διαβήτη. Α! και να ενισχύσει τις αθλητικές επιδόσεις.