ΥΓΕΙΑ

Χειρουργός ειδικευόταν και στο… «φακελάκι»

Στη σύλληψη ενός 36χρονου ειδικευόμενου χειρουργού σε Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία.

 

Ο γιατρός, που είναι υπήκοος Κονγκό, συνελήφθη μετά από καταγγελία γυναίκας, ότι απαίτησε 300 ευρώ για να επισκεφτεί την 87χρονη μητέρα της, στο σπίτι της, προκειμένου να την υποβάλει σε ιατρική θεραπεία. Η καταγγέλλουσα είχε συνοδεύσει τη μητέρα της στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου εργάζεται ο δράστης, ο οποίος αφού την εξέταση της συνέστησε να κάνει μία συντηρητική θεραπεία και της πρότεινε να την πραγματοποιήσει ο ίδιος με επισκέψεις στο σπίτι της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ανά επίσκεψη και ακολούθως, συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ, κατά την έκτη επίσκεψη.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, την Παρασκευή, στο σπίτι της 87χρονης, η κόρη της παρέδωσε στον γιατρό, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν στον 36χρονο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.