ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν τεστ Παπ και εξέταση μαστού, σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Εξέταση μαστού

Δωρεάν θα μπορέσουν να κάνουν εξέταση μαστού και τεστ Παπ, οι άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι εξετάσεις θα γίνονται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και προσφέρονται από τη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης.

Οι ώρες που θα πραγματοποιηθούν θα είναι από τις 8 π.μ το πρωί μέχρι και τη 1 μ.μ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εκδήλωση στο νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, με ελεύθερη είσοδο και σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες.

Η είσοδος στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και με τη συνεργασία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθηνών είναι ελεύθερη.

«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», δήλωσε ο διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς, σημειώνοντας ότι με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης, όπως η εξέταση κατά Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία, κλπ.

Με αντικείμενο τη χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, στις γυναίκες και στους νέους, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα συναντήθηκε, σήμερα με τον κ. Κρεατσά, καθώς και με τη διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μαίρη Πίνη, με τους οποίους συζήτησε την από κοινού δράση για την ενημέρωση των γυναικών και των νέων, σχετικά με την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και κατά του καρκίνου του μαστού.