ΥΓΕΙΑ

Δραματικά τα προγνωστικά για Έμπολα αν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα

λιβερια- εμπολα

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί από τον ιό Εμπολα μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα κατά της επιδημίας στη δυτική Αφρική, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών «εάν υποτεθεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο επίπεδο των μέτρων ελέγχου της επιδημίας», στις αρχές του Νοεμβρίου θα υπάρχουν 9.939 κρούσματα στη Λιβερία, 5.925 στην Γουινέα και 5.063 στη Σιέρα Λεόνε,

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΗΕ προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος του 2014, 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί από τον ιό. Ωστόσο, ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις και έχει προκαλέσει νέο συναγερμό της επιστημονικής κοινότητας που ζητεί την επείγουσα λήψη μέτρων, κυρίως κατά τις κηδείες των θυμάτων, και την ενίσχυση των μέτρων προληπτικού εντοπισμού των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που δημοσιεύθηκε χθες, η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.800 ανθρώπων στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους. Η Λιβερία, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε είναι οι πλέον πληγείσες χώρες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο