ΥΓΕΙΑ

Ιδού η εξήγηση γιατί αρέσουν στους άνδρες τα πεταχτά οπίσθια!

Έρευνα του πανεπιστημίου του Texas, δείχνει ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν έντονη προτίμηση σε όσες γυναίκες έχουν πεταχτά οπίσθια. Ειδικότερα, όταν η σπονδυλική τους στήλη έχει καμπύλη 45 μοιρών στην κορυφή των οπισθίων.

Αυτή η προτίμηση έχει σχέση με τους πρόγονούς μας.

Στην εποχή των κυνηγών-συλλεκτών, οι άνθρωποι βρίσκονταν συνεχώς σε κίνηση. Για να σου γίνει ακόμα πιο κατανοητό, το να μην κινείσαι τότε, ήταν ένα είδος θανατικής ποινής.

Οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικότερα της προχωρημένης, περπατούσαν μεγάλες αποστάσεις, είχαν ένα πλεονέκτημα στην επιβίωση αλλά και στην αναπαραγωγή.

Ο ιατρός David M.G. Lewis υποστηρίζει ότι η καμπυλότητα 45 μοιρών επιτρέπει σε μια γυναίκα να προστατεύσει καλύτερα το μωρό που κυοφορεί από τυχόν τραυματισμούς συγκριτικά με μια εγκυμονούσα χωρίς καμπύλες.

Συμπερασματικά, αυτή η καμπυλότητα βοηθούσε στην κίνηση αλλά και στην αναζήτηση τροφής στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, χιλιάδες χρόνια πριν.

Όπως καταλαβαίνεις, η αγάπη των ανδρών στις γυναίκες με καμπύλες έχει τις ρίζες της στην προϊστορική περίοδο και στο ανθρώπινο ένστικτο.