ΥΓΕΙΑ

Καταγράφηκαν και νέα συμπτώματα του κορωνοϊού!

Όπως αποκάλυψε ο Γερμανός επιδημιολόγος Χέντρικ Στρικ, μεγάλο μέρος όσων νοσούν από τον νέο κορωνοϊό παρατήρησαν έντονη απώλεια όσφρησης και γεύσης, ενώ η διάρροια παρατηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι είχε καταγραφεί ως σήμερα.

Στις γενικές κατευθυντήριες των υγειονομικών Αρχών τα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή. Ωστόσο, ο Γερμανός επιδημιολόγος έρχεται να προσθέσει νέα συμπτώματα.

Η Γερμανία έχει ανακοινώσει 7.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

«Σχεδόν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο και 2 στους 3 περιέγραψαν απώλεια όσφρησης και γεύσης η οποία και διαρκεί για αρκετές ημέρες» σημειώνει ο Στρικ. «Είναι τόσο έντονη (η απώλεια όσφρησης) που μια μητέρα δεν μπορούσε να μυρίσει την πάνα του μωρού της. Άλλοι δεν μπορούν να μυρίσουν το σαμπουάν και το φαγητό άρχισε να είναι άγευστο»

«Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια πότε τα συμπτώματα αυτά θα εμφανιστούν, αλλά πιστεύουμε πως συμβαίνει λίγο διάστημα μετά την μόλυνση» από τον κορωνοϊό. Ο Γερμανός επιδημιολόγος επεσήμανε επιπλέον πως η διάρροια είναι πιο συνηθισμένη από ό, τι πίστευαν οι επιστήμονες ως σήμερα. «Η διάρροια εμφανίστηκε στο 30% των ασθενών, το οποίο είναι πολύ πιο σύνηθες από ό, τι πιστεύαμε πριν» είπε.