ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο καλύτερος και απλούστερος τρόπος να προφυλαχθείτε από ιώσεις και μολύνσεις

Με τη γρίπη, τις ιώσεις της άνοιξης και τα κρυολογήματα να καραδοκούν σε κάθε συναναστροφή μας και την απειλή πάνω από το κεφάλι –κυρίως- των μικρών παιδιών, αυτή η συμβουλή μοιάζει απλή αλλά, πιστέψτε με είναι η σημαντικότερη και μπορεί να σας γλιτώσει από ιώσεις και μικρόβια. Για την ακρίβεια είναι ο μοναδικός σίγουρος και ασφαλής τρόπος να γλιτώσετε από ιούς και μικρόβια.

 Από τι κινδυνεύετε όταν φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι

Η μάσκα έχει γίνει… της μόδας. Οι περισσότερες μαμάδες πιστεύουν πως φορώντας στο παιδί τους μια μάσκα το προστατεύουν από την γρίπη και τις ιώσεις. Στην πραγματικότητα όμως οι ιώσεις δεν μεταφέρονται επειδή εισπνέουμε τους ιούς αλλά επειδή τους… αγγίζουμε! και εν συνεχεία τους μεταφέρουμε με τα χέρια στην αναπνευστική οδό.

Απίστευτο: Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν πάρετε ταυτόχρονα ασπιρίνη και ντεπόν

Ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το πρόσωπό του εκατοντάδες φορές στη διάρκεια μιας ημέρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μικρόβια και οι ιοί, με τους οποίους έρχονται σε επαφή τα χέρια μας να μεταφέρονται στο στόμα και κάπως έτσι καταλήγουμε με πυρετούς, μυαλγίες, βήχα και όλα τα συναφή.

Όπως καταλαβαίνετε, ο απλούστερος τρόπος να προφυλαχτεί κανείς από έναν σημαντικό αριθμό ιώσεων και μολύνσεων είναι αυτό για το οποίο φωνάζουν πάντα οι μαμάδες. Το πλύσιμο των χεριών.

 Μυστικό μακροβιότητας: Η διατροφή της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ωστόσο, υπάρχει κι εδώ μια παρεξήγηση. Πολλοί πιστεύουν πως ένα γρήγορο σαπούνισμα και ξέβγαλμα των χεριών έχει κάνει τη δουλειά. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, τα χέρια πρέπει να «δουλέψουν» με το σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, προκειμένου να εξοντώσουν τους ενοχλητικούς «φίλους» που θέλουν οπωσδήποτε να γίνουν κολλητοί μας.

Η μέθοδος λοιπόν είναι απλή. Μάθετε το παιδί σας να πλένει τακτικά τα χέρια του, λέγοντας ταυτόχρονα μέσα του το αλφάβητο. Έτσι θα μετρήσει τον απαραίτητο χρόνο –θα κάνει και εξάσκηση- και θα γλιτώσει από πολλούς ιούς και μικρόβια.

Extra tip: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πλένετε διαρκώς τα χέρια σας με ισχυρά αντιμικροβιακά σαπούνια. Ένα απλό κρεμοσάπουνο κάνει την δουλειά, αρκεί να χρησιμοποιείται συχνά και επιμελώς.