ΥΓΕΙΑ

Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χορήγηση χλωροκίνης στα νοσοκομεία

Τη χορήγηση μόνο στα νοσοκομεία κατά του Covid-19 χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης, ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Πρόκειται για θεραπείες που χρησιμοποιούνται κατά της ελονοσίας, στις οποίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναποθέτει πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το αμερικανικό υπουργείο Υγείας, η FDA έδωσε το πράσινο φως για τη «διανομή και συνταγογράφηση» των θεραπειών αυτών από τους γιατρούς στους εφήβους και τους ενήλικες που νοσηλεύονται διότι έχουν προσβληθεί από Covid-19, με προσαρμοσμένο τρόπο, στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη ή εφικτή μια κλινική δοκιμή».

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν από μόνοι τους φάρμακα. Σημειώνεται πως ένας κάτοικος της Αριζόνα, ο οποίος είχε καταναλώσει φωσφορική χλωροκίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τα ενυδρεία, πέθανε.

Οι αμερικανικοί ιατρικοί οργανισμοί, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NHI) και η Αρχή για την Έρευνα-Ανάπτυξη στον τομέα της Βιοϊατρικής (Barda), εργάζονται πάνω σε κλινικές δοκιμές.

Μια δοκιμή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του καθηγητή Ραούλ, με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη (ένα αντιβιοτικό) θα ξεκινήσει σύντομα στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερα από 140.000 κρούσματα και 2.489 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ