ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν κανετε Lip Filler!

Γράφει η ιατρός Ειρήνη Ζάγκου 

Όσον αφορά τις αισθητικές θεραπείες, η επίτευξη αποτελεσμάτων φυσικής όψης σημαίνει να πάτε στη διαβούλευση οπλισμένοι με τόσες πολλές πληροφορίες και γιατί όχι και ερωτήσεις!

Εδώ σας ανακαλύπτουμε και σας αποκαλύπτουμε γιατί.

Η ιδεα της προσαρμογής αυτής ήταν καλά- τεκμηριωμένη για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτός ο τύπος θεραπείας (έγχυση υαλουρονικού οξέος στα χείλη) είναι τόσο «λεπτή δουλειά» όσο και διακριτική πρέπει να είναι  που κανείς εκτός από τον εαυτό σας και τον ιατρό σας δεν χρειάζεται να γνωρίζει ότι την έχετε πραγματοποίησει.

Ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε; Μπορείτε να περιμένετε από την ίδια τη θεραπεία;

Η ιατρός Ειρήνη Ζάγκου δίνει τις συμβουλές της.

Φροντίστε να κάνετε την έρευνα σας με τα fillers

Ζητήστε να συζητήσετε πως επιθυμείτε να είναι το τελικό  αποτέλεσμα και να δείτε φωτογραφίες της δουλειάς του επαγγελματία που έχετε επιλέξει. Βεβαιωθείτε ότι είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας ώστε να κάνει ένεση δερματικού πληρωτικού. «Κοιτάξτε τους προηγούμενους πελάτες τους για να ελέγξετε την αντίληψή τους για το τι είναι τ «φυσικό» και αν μοιάζει με το δικό σας και κάντε μια διαβούλευση για να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες πριν και μετά σας δείχνουν ότι είναι αληθινές. Φρόντισε να νιώθεις άνετα με το άτομο πίσω από τη βελόνα».

Ρωτήστε για το πληρωτικό υαλουρονικού οξέος που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί

«Προσωπικά συνιστώ μόνο τη χρήση ενός πληρωτικού με βάση το υαλουρονικό οξύ». «Η τεχνική θα διασφαλίσει επίσης ότι θα χορηγηθούν οι εγκοπές στο σωστό επίπεδο ιστού και με τον κατάλληλο όγκο, ώστε να μην σας μείνει α «ράφι ή «χείλη πάπιας». Ωστόσο, η ποιότητα του προϊόντος είναι αυτή που θα εξασφαλίσει μακροζωία, χαμηλότερο κίνδυνο μετανάστευσης σε αλλά κοντινά σημεια του προσώπου απαλό, φυσικό φινίρισμα.»

Μην φοβάστε!

Ενώ ζητάτε αναισθητική κρέμα πριν από τη θεραπεία σας μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση τυχόν ενόχλησης, το ίδιο μπορεί και η επιλογή του πληρωτικού που θα επιλέξετε. Η ιατρός  εξηγεί, «Με επιλογές υαλουρονικού οξέος για πλήρωση χειλιών που περιέχουν λιδοκαΐνη (τοπικό αναισθητικό), μουδιάζει τον πελάτη επιπλέον αφού έχουμε τοποθετήσει μια τοπική αναισθητική κρέμα πριν από τις ενέσεις, αλλά εξαρτάται πραγματικά από την ανοχή στον πόνο του πελάτη. Θα έλεγα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τις ενέσεις ελαφρώς άβολες αλλά γενικά όχι επώδυνες. Νομίζω ότι είναι συνήθως ψυχοσωματικό – οι πελάτες που φοβούνται τις βελόνες μπορεί να το βρουν οδυνηρό, ενώ οι πελάτες που είναι χαλαροί με τις βελόνες δεν φαίνεται να το βρίσκουν.»

Αναμένετε ελαφρύ πρήξιμο

«Αμέσως μετά το filler μπορείτε να περιμένετε τα χείλη σας να φαίνονται ελαφρώς πρησμένα», λέει η ιατρός. «Αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ σοβαρό. Εάν πρόκειται να εμφανιστεί κάποιος μώλωπας, μπορείτε να τον κρύψετε με μακιγιάζ, αν και σας συμβουλεύω να περιμένετε 24 ώρες πριν βάλετε κραγιόν».

Θέλει τρόπο και  χρόνο!

Το κλειδί είναι να μην λαμβάνετε πολύ υλικό πλήρωσης στη πρώτη συνέδρια, και αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα από ένα ραντεβού στον ιατρο σας. «Το «Less is more» και «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα» είναι τα ρητά μου εδώ», λέει δρ. Ειρήνη Ζάγκου . «Πρέπει να είστε ρεαλιστές σχετικά με τις προσδοκίες σας και να επιλέξετε έναν επαγγελματία που θα σας καθοδηγήσει με σύνεση. Μετά την αρχική θεραπεία lip-filler, μπορεί να θέλετε ένα «συμπλήρωμα» στις έξι εβδομάδες, αν σας άρεσε η εμφάνισή τους όταν ήταν πρησμένα αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία. Ωστόσο, αν ψάχνετε για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, τότε κάθε έξι έως 12 μήνες θα είναι το ιδανικό».