ΔΙΕΘΝΗ, ΥΓΕΙΑ

Όταν ο κορωνοϊός μολύνει τους γιατρούς

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε τον θάνατο 140 νοσηλευτών και γιατρών στο Ιράν, καθώς και χιλιάδες μολύνσεις στο προσωπικό που φροντίζει τους ασθενείς από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές επιμένοντας στην τήρηση των υγειονομικών οδηγιών.

Στο Ιράν

«Πεντακόσιοι από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας προσβλήθηκαν από τη νόσο Covid-19, από τους οποίους οι 140 πέθαναν», δήλωσε η Σίμα Σαντάτ Λαρί, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί κάλεσε σήμερα όλη τη χώρα σε επαγρύπνηση και τήρηση των υγειονομικών οδηγιών, επιμένοντας στο μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της «δοκιμασίας αυτής που προέκυψε εδώ και σχεδόν ένα μήνα».

«Καλούμε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε συνάθροιση και να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής στην παρούσα κατάσταση» που επιβλήθηκε από τον ιό, υπογράμμισε ο Ροχανί κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού υπουργικού συμβουλίου.

Στην Κένυα

Ο νέος κορωνοϊός έχει σκοτώσει τέσσερις υγειονομικούς στην Κένυα και έχει προσβάλει άλλους 450 γιατρούς και νοσηλευτές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ έγινε γνωστό ότι πάρα πολλά κρούσματα έχουν καταγραφεί στο μεγαλύτερο μαιευτήριο του Ναϊρόμπι.

«Οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα της Covid-19 αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό», εξήγησε ο διοικητικός γραμματέας του υπουργείου, Ρασίντ Άμαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.