ΥΓΕΙΑ

«Ρωτάω τον παιδίατρο για τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την υγεία του παιδιού μου»

Σε μια εξαιρετική ενημερωτική εσπερίδα που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ήταν καλεσμένος ο παιδίατρος και συγγραφέας Δρ. Σπύρος Μαζάνης, ο οποίος έλυσε δεκάδες απορίες γονέων και εκπαιδευτικών αναφορικά με τα εμβόλια, την πανδημία και τις ιώσεις γενικότερα, την πρόληψη και τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ενδιαφέρουσες οι αναφορές στην επίδραση της διατροφής και της καραντίνας (κλειστών σχολείων) στην ενίσχυση του ανοσιοποιητικού, στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας, και δεξιοτήτων επικοινωνίας των μικρών παιδιών αντίστοιχα. Επίσης, της διαχείρισης του φόβου απέναντι στη νόσο, το εμβόλιο ή και τη βελόνα που στην περίπτωση των παιδιών χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους ενήλικες η στάση των οποίων αποτελεί αναμφίβολα πρότυπο που πυροδοτεί και ενισχύει την εμφάνιση αρνητικών συναισθημάτων.

Ο Δρ. Μαζάνης προσέφερε έγκυρη πληροφόρηση με κατανοητό, εύληπτο και άμεσο λόγο που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων/ουσών δημιουργώντας αισθήματα ικανοποίησης και ασφάλειας.

Η εσπερίδα έγινε σε συνεργασία με τους/την Διευθυντές/-ντρια, κ.κ. Γ. Ζέλιο, Α. Τζιούμα, Γ. Εκίζογλου και Θ. Κεχαγιά,, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 4ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Ελληνικού και 7ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

Σχεδόν εκατό γονείς και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ενεργά, ανατροφοδότησαν ιδιαίτερα θετικά την προσπάθεια και τη συνεργασία των συμβαλλόμενων φορέων, ενθαρρύνοντας μελλοντικές προσπάθειες διοργάνωσης εκδηλώσεων υποστήριξης της κοινότητας σε θέματα υγείας και  ασφάλειας με στόχο την έγκυρη ενημέρωση, την ατομική και κοινωνική ευαισθητοποίηση, την εμψύχωση σε επίπεδο πρόληψης.