ΥΓΕΙΑ

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι γιατροί

γιατροι

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση. Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας,

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως μέσω του νέου συστήματος αξιολόγησης, μεθοδεύεται η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα της υγείας και της πρόνοιας και προσθέτει πως πάνω από 40.000 Υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση ενώ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών.

«Στα πρώτα 10 Νοσοκομεία που μοιράστηκαν τα Φύλλα Αξιολόγησης επιστράφηκαν ως «απαράδεκτα» από το σύνολο των εργαζομένων. Η κυβέρνηση υποθηκεύει το εργασιακό μας μέλλον και θίγει την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ. Πάντως για πρώτη φορά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε προσφυγή κατέθεσε κατά της ΑΔΕΔΥ, καθώς όπως υποστηρίζει οι υπάλληλοι απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης.