ΥΓΕΙΑ

Συναγερμός! Παγκόσμιος κίνδυνος για την υγεία – Εξαπλώνεται η ασθένεια… Ζόμπι

Συναγερμός έχει σημάνει στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς η ασθένεια που μετατρέπει σε… ζόμπι τα ελάφια και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την μετάδοσή της στους ανθρώπους!

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι, αλλά  και οι επιστήμονες σε Αμερική και Καναδά βλέπουν να εξαπλώνεται συνεχώς με μία ασθένεια που χτυπά τα ελάφια και τα μετατρέπει ουσιαστικά σε ζόμπι τα ελάφια σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα ελάφια παρουσιάζουν μία ακινησία και πρόσωπο χωρίς συσπάσεις, είναι σαν ζωντανά νεκρά και γι αυτό τα αποκαλούν ζόμπι. Η ασθένεια εξαπλώνεται ταχύτατα και οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο μετάδοσης στον άνθρωπο, καθώς δεν διαθέτουν στοιχεία για την προέλευση της.

Κρούσματα της ασθένειας Zombie Deer έχουν εμφανιστεί σε τουλάχιστον 26 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και στον Καναδά.

«Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή με εκείνη των τρελών αγελάδων, καθώς βλέπουμε ότι η ασθένεια επηρεάζει περισσότερο τους μυς. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε το κρέας που τρώμε. Το ψήσιμο δεν του κάνει τίποτα», δήλωσε ο διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, Dr Michael Osterholm, αναφερόμενος στα κρούσματα στα ελάφια.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετάδοσης στον άνθρωπο.