ΥΓΕΙΑ

Τέσσερα ανθυγιεινά φαγητά και πως μπορείτε να τα μετατρέψετε σε… ωφέλιμα

Αν είστε από αυτούς που δεν θέλετε να μείνετε μακριά από τις λαχταριστές και πεντανόστιμες τηγανιτές πατάτες, σας έχουμε κάποια κόλπα ώστε να κάνετε τα αγαπημένα σας «ανθυγιεινά» γεύματα να έχουν οφέλη.

Σοκολάτα

Όλοι έχουμε ακούσει ότι μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας είναι ωφέλιμα για εμάς. Αυτό συμβαίνει γιατί το κακάο που περιέχει είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτο αντιοξειδωτικά.

Ωστόσο, όταν το κακάο αναμειγνύεται με το γάλα και τη ζάχαρη, τα αποτελεσματικά οφέλη για την υγεία μειώνονται.

Κάντε ένα βήμα παραπέρα και αγοράστε «ακατέργαστες» μπάρες σοκολάτας (που περιέχουν μη θερμαινόμενο κακάο), ή να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από λιωμένο λάδι καρύδας, σκόνη κακάο και σιρόπι βύνης.

Συμβουλή: Μην ξεγελιέστε από τις «υγιές» σοκολάτες που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη. Μπορούν να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές, και μάλιστα έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο.

Παγωτό

Υπάρχει μια εξαιρετική, λαχταριστή και πολύ θρεπτική εναλλακτική για το παγωτό και δεν εννοούμε το σορμπέ, που πωλείται στα καταστήματα.

Καταψύξτε τις μπανάνες και ύστερα φτιάξτε ένα smoothie. Οι μπανάνες δεν είναι πλούσιες σε λίπος και νάτριο. Εχουν μόλις 110 θερμίδες και είναι η καλύτερη επιλογή για να αντικαταστήσει το παγωτό.

Συμβουλή : Προσθέστε λίγο κακάο και λίγη μέντα. Μπορείτε ακόμα να την απολαύσετε με ελάχιστη αλατισμένη καραμέλα.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας μπορεί να είναι υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά συγκριτικά με λευκό, αλλά άμα επιλέξουμε άπαχη κοπή, όπως ένα φιλέτο, είναι μια πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Προτιμήστε τα ελευθέρας βοσκής και κερδίστε μέχρι και μέχρι και 5 φορές περισσότερα ωμέγα – 3.

Τα υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε μύες μυών κάτι που με τη σειρά του αυξάνει το βασικό μεταβολικό ρυθμό σας (καίτε θερμίδες , ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας ) .

Συμβουλή : Μην το παρακάνετε με τη σάλτσα και τα συνοδευτικά!

Τηγανιτές πατάτες

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα δεδομένα και να φάτε πατάτες τηγανιτές… αλλιώς.

Δοκιμάστε γλυκοπατάτες στο φούρνο και απολαύσετε θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της βήτα – καροτίνης για την υγεία των ματιών, βιταμίνης C και μαγνησίου.

Κόψτε τις γλυκοπατάτες προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και βάλτε τες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά .

Συμβουλή : Απολαύστε τες με μια πεντανόστιμη σάλτσα με ανάμειξη αβοκάντο με μερικά φύλλα βασιλικού και το χυμό λεμονιού .