ΥΓΕΙΑ

To πιο ευχάριστο παγκόσμιο ρεκόρ για τους Έλληνες γονείς!

Όταν ερωτήθηκαν για τις συνήθειες γύρω από την αντηλιακή προστασία, σχεδόν το ένα τρίτο (34%) των Ελλήνων δηλώνει ότι προστατεύεται όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή. 

 

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Χιλή (33%) και η Αυστραλία (32%).

Στο άλλο άκρο, βρίσκονται οι χώρες-έκπληξη, το Βέλγιο, η Δανία, που παρά το υψηλό βιοτικό επίπεδό τους, μόνο το 6% δηλώνει ότι λαμβάνει μέτρα αντηλιακής προστασίας όλο τον χρόνο.

Στην ίδια μοίρα και η Ρωσία. Όσον αφορά την παιδική προστασία από τον ήλιο, πάλι εμείς οι Έλληνες φαίνεται ότι είμαστε υπεύθυνοι γονείς αφού το 96% που έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών, δηλώνει ότι εφαρμόζει πάντα ή συχνά αντηλιακή προστασία στα παιδιά του σε σχέση με το 87% του μέσου όρου.

Εξίσου σημαντικό: Το 76% γνωρίζει ότι ένα έγκαυμα κατά την παιδική ηλικία ή την εφηβεία μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Ωστόσο, κάπου εδώ έγκειται ένα παράδοξο: Παρά την ενημέρωσή μας για τους κινδύνους του ήλιου, μόνο το 52% ελέγχουμε μόνοι μας τις ελιές μας, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Το ποσοστό μικραίνει δραματικά (19%) για εκείνους που επισκέπτονται δερματολόγο για εξέταση σπίλων. Ωστόσο, 8 στους 10 από μας δηλώνουμε ότι φροντίζουν περισσότερο για την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν παρά για τη δική τους.

www.vita.gr