Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει αποθέματα για πιθανό δεύτερο κύμα του ιού

Δημιουργία αποθέματος στις αποθήκες όλων των νοσοκομείων της χώρας με μέσα ατομικής προστασίας όπως μάσκες, γάντια, ειδικές στολές ώστε να υπάρχει προετοιμασία και για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού που αναμένεται από τον Σεπτέμβριο, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Με βάση το σχεδιασμό των ειδικών ομάδων του υπουργείου Υγείας, θα δημιουργηθεί απόθεμα ώστε η χώρα να είναι προετοιμασμένη και για το Φθινόπωρο, δεδομένου ότι στην αρχή της πανδημίας είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με ελλείψεις.

Συνέπεια ήταν οι υγειονομικοί να προχωρούν σε συνεχείς καταγγελίες για μέτρα προστασίας του προσωπικού του ΕΣΥ, αφού υπήρχε σοβαρό πρόβλημα διασποράς του ιού και στους εργαζόμενους του ΕΣΥ.

Ηλεκτρονική παρακολούθηση των αποθεμάτων

Στο πλαίσιο αυτό όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr θα δημιουργηθεί ένα ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης τόσο των αποθεμάτων όσο και εκείνων που θα χρησιμοποιούνται, ώστε να είναι γνωστό στο υπουργείο Υγείας ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσα αποθέματα υπάρχουν στις αποθήκες.

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε η δυνατότητα για ακριβή καταγραφή των υλικών που υπάρχουν στις αποθήκες, ενώ κάθε νοσοκομείο διέθετε διαφορετικά είδη προς ιατρική χρήση λόγω και του ακατάστατου συστήματος προμηθειών που υπάρχει στο ΕΣΥ.

Το ειδικό σύστημα παρακολούθησης των αποθεμάτων θα ελέγχεται κεντρικά ώστε όταν χρειάζεται να γίνονται νέες προμήθειες σε Μέσα Ατομικής Προστασίας και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι που η ζήτηση πρόκειται να είναι περιορισμένη λόγω και της αναμενόμενης πτώσης του κύματος του ιού σε όλες τις χώρες.