GOOGLE NEWS, ΥΓΕΙΑ

Τρομακτικές αλήθειες για τις πιο θανατηφόρες ασθένειες του κόσμου

Οιάνθρωποι του δυτικού κόσμου αρέσκονται να πιστεύουν ότι ζούμε σε έναν κόσμο σχετικής ασφάλειας. Και το κάνουμε. Σχετικά. Επίσης, θέλουμε προσποιούμαστε ότι φοβερές ασθένειες δεν θα έρθουν ποτέ για μας, επειδή οι φοβερές ασθένειες είναι πραγματικά ένα πρόβλημα μόνο στις ταινίες του Matt Damon ή παλαιότερα, όταν τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά και τα αντιιικά δεν υπήρχαν ακόμα.

Είναι σίγουρα αλήθεια ότι οι φοβερές ασθένειες, όπως η ευλογιά δεν στοιχειώνουν τις ζωές μας με τον τρόπο που κάποτε έκαναν, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι οι ασθένειες παραμένουν πάντα ύπουλες και  ταγμένες να σκοτώσουν κάποιον, κάπου, κάποτε. Κρύβονται σε υγιείς ανθρώπους, σε αόρατα μικρόβια τρυπωμένα σε δημόσιους χώρους κολύμβησης ακόμα και στις αγελάδες. Έτσι, αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι εσείς ή / και οι άνθρωποι που αγαπάτε δεν θα γίνουν θύματα μιας από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες του κόσμου, θα πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε. Ή, ίσως απλώς να μείνετε για πάντα κλεισμένοι στο σπίτι.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος για την τσίχλα!

Οι Ρωσοί κρατούν καλά φυλαγμένο το δείγμα της ευλογιάς

Η ευλογιά εξάλειψε 300 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τον 20ό αιώνα. Είχε μια μακρά και καρποφόρα πορεία σκοτώνοντας ανθρώπους με τον πιο άσχημο τρόπο. Δεν ανησυχούμε σήμερα για την ευλογιά σήμερα, διότι το εμβόλιο σχεδόν την εξάλειψε. Τελευταία φορά εμφανίστηκε το 1977 και πλέον ι ιός της ζει μόνο μέσα σε δυο εργαστήρια.

Τα δύο εργαστήρια που έχουν έγκριση από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και εξακολουθούν να έχουν ευλογιά βρίσκονται στην Ατλάντα και το Κολτσόβο της Ρωσίας. Ο εμβολιασμός κατά της ευλογιάς δεν είναι πλέον ρουτίνας, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε όλοι σχεδόν καταδικασμένοι εάν ο ιός ποτέ ξεφύγει από τα εργαστήρια αυτά. Το 1992 μάλιστα, κυκλοφόρησε η φήμη πως η ΕΣΣΔ χρησιμοποίησε την ευλογιά  για να αναπτύξει ένα βιολογικό όπλο.

Δεν θα πιστέψετε που βρίσκεται το ακριβότερο έργο τέχνης

Η πανούκλα ζει και βασιλεύει

Η πανούκλα είναι μια ασθένεια του Μεσαίωνα. Όταν διαβάζουμε ιστορίες για την περίδο που ταλάνιζε την ανθρωπότητα, είμαστε μάλλον πολύ χαρούμενοι που δεν ζούσαμε εκείνα τα χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως η πανούκλα είναι ακόμα εδώ. Οι αρουραίοι μετέφεραν την πανούκλα στην ηπειρωτική Αμερική  μέσω των πλοίων στις αρχές του 20ου αιώνα. Από εκεί, εξαπλώθηκε σε όλες τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στα νοτιοδυτικά αλλά και στα βόρεια ως Ουάσινγκτον. Κι ακούστε τώρα αυτό: Οι ψύλλοι, δυνητικοί φορείς της πανούκλας, μπορεί να βρεθούν σε σκίουρους, αρουραίους ή και αδέσποτα σκυλιά και βέβαια η γάτα σας μπορεί να κολλήσει πανούκλα αν καταναλώσει ένα ποντίκι, Στη συνέχεια μπορεί να μεταφέρει την πνευμονική εκδοχή  της ασθένειας σε ανθρώπους αν φτερνιστεί.

Τα καλά νέα είναι ότι η πανούκλα σπανίζει πια και μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, αν και το ποσοστό θνησιμότητας εξακολουθεί να είναι 11% (50% για την πνευμονική εκδοχή).

Όσα πραγματικά απίστευτα δεν γνωρίζετε για τις τουαλέτες σε κάθε άκρη του πλανήτη!

ΚΡΑΣΙ, ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΛΑ

Ο ιός Έμπολα υγροποιεί τους ιστούς σας και στη συνέχεια ο πάσχων αιμορραγεί μέχρι θανάτου από κάθε πόρο του σώματος. Κατά μέσο όρο όμως, ένας στους δύο ανθρώπους θα επιβιώσει και θα επιστρέψει σπίτι του.

Έτσι, οι άνδρες επιζώντες μπορούν να πάνε σπίτι τους κι ενώ φαίνονται υγιείς και να μεταδώσουν στους φίλους τους τον ιό. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας , ο έμπολα μπορεί δυνητικά να μεταδοθεί σεξουαλικά για 82 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Ωστόσο, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συμβουλεύει τους επιζώντες να αποφύγουν το σεξ χωρίς προστασία για διάστημα έως και ενός έτους.

Φαίνεται ότι τα προφυλακτικά μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση του Ebola, αλλά αυτό είναι σαν να βάζεις μια πόρτα μεταξύ εσού κι ενός όπλου. Ίσως η σφαίρα να σταματήσει αλλά ίσως και όχι.

Αυτές οι τροφές φέρνουν αυπνία και άγχος

Η αυπνία είναι ενοχλητική αλλα και θανάσιμη

Την επόμενη φορά που δεν θα σας παίρνει ο ύπνος δοκιμάστε να μετρήσετε προβατάκια. Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να μετρήσετε τα πριόνια, γιατί ίσως είστε φορείς μιας κληρονομικής νόσου του εγκεφάλου, το συχνότερο αρχικό σύμπτωμα της οποίας είναι η αϋπνία.

Η θανατηφόρα αϋπνία είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με τη νόσο των τρελών αγελάδων. Φαντατείτε οι πάσχοντες γεννιούνται με έναν διακόπτη στον εγκέφαλο που αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να πεθάνουν και αρχίζει να παρεμβαίνει στον ύπνο. Όταν τα συμπτώματα της νόσου ενεργοποιηθούν, οι ασθενείς έχουν 12- 18 μήνες ζωής.

Παρά το όνομα της, η θανατηφόρα αϋπνία δεν σκοτώνει μόνο με την στέρηση ύπνου . Προκαλεί επίσης ψευδαισθήσεις, μυϊκές συσπάσεις και άνοια, η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε αδυναμία βάδισης και ομιλίας.

Τα καλά νέα είναι ότι η θανατηφόρα αϋπνία είναι εξαιρετικά σπάνια, επηρεάζοντας περίπου 40 οικογένειες παγκοσμίως, οπότε αν δεν έχει πεθάνει κάποιο μέλος της οικογένειας σας από αυτήν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Αναδημιουργώντας έναν θανατηφόρο ιό

Η εποχική γρίπη είναι σίγουρα ενοχλητική αλλά όχι θανατηφόρα. Λέμε τώρα… διότι τελικά σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους. Οι ετήσιοι θάνατοι που συνδέονται με τη γρίπη μόνο στις ΗΠΑ είναι μεταξύ 12.000 και 56.000.

Ενώ ακόμα και οι 12.000 θάνατοι ακούγονται σαν ένας εξωφρενικός αριθμός, αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα 20 εκατομμύρια έως 40 εκατομμύρια ανθρώπους που πέθαναν από την ισπανική γρίπη το 1918.

Η ισπανική γρίπη ήταν επικίνδυνη, επειδή οι άνθρωποι είχαν ελάχιστη φυσική άμυνα σε αυτήν. Εκείνος ο τύπος γρίπης αναδημιουργήθηκε από τους επιστήμονες για εκπαιδευτικούς σκοπούς και βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας.

Μετά τη σύγκριση του στελέχους της γρίπης του 1918 με τα σύγχρονα στελέχη της γρίπης των πτηνών, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι διαθέτουν παρόμοιες μεταλλάξεις που τους επιτρέπουν να μεταδίδονται από τα πουλιά στον άνθρωπο. Έτσι πραγματικά, το μόνο που χρειάζεται για μια ολοκαίνουργια παγκόσμια πανδημία είναι απλώς μια ακόμα μετάλλαξη.