ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αίγυπτος: Λιοντάρι σκότωσε θηριοδαμαστή κατά τη διάρκεια παράστασης (βίντεο)

Αιγύπτιος θηριοδαμαστής σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης τσίρκου στην Αλεξάνδρεια, από ένα λιοντάρι βάρους 200 κιλών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θύμα είναι ο Ισλάμ Σαχίν, 35 ετών, θηριοδαμαστής στην Αλεξάνδρεια, ο οποίος πέθανε εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστη σε επίθεση η οποία έλαβε χώρα μπροστά σε παιδιά και ενηλίκους. Ο 35χρονος υπέστη πολλαπλά τραύματα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή Σμούχα, ανατολικά της Αλεξάνδρειας, – ωστόσο πέθανε λίγες ημέρες μετά.

Ο Σαχίν εργαζόταν ως θηριοδαμαστής επί 10 χρόνια, σύμφωνα με τον αδελφό του, αλλά αιφνιδιάστηκε από το εν λόγω λιοντάρι, το οποίο είχε μόλις έρθει στο τσίρκο από τη Νότια Αφρική.

Αναφορικά με τα αίτια της επίθεσης, ένας στενός φίλος του θύματος δήλωσε στο Al Arabiya.net ότι έγινε επειδή το λιοντάρι ήταν πεινασμένο, ενώ άλλος εκτίμησε πως αναστατώθηκε εξαιτίας της δυνατής μουσικής. Ωστόσο, εκπρόσωπος του τσίρκου διέψευσε τα σενάρια αυτά, λέγοντας πως η επίθεση σημειώθηκε επειδή το λιοντάρι ήταν σε περίοδο ζευγαρώματος και η συμπεριφορά του ήταν ασταθής.

Το λιοντάρι έχει αποσυρθεί από τις παραστάσεις, ενώ την κατάστασή του παρακολουθεί κτηνίατρος.

Δείτε το βίντεο